JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Laholms kommun följer händelseutvecklingen i Ukraina

Laholms kommun följer händelseutvecklingen i Ukraina

Publicerad 04 mars 2022

Laholms kommun följer händelseutvecklingen i vår omvärld. Vi arbetar med att skapa en beredskap för olika scenarier som skulle kunna kan uppstå med anledning av kriget i Ukraina och där kommunens verksamheter kan behöva hjälpa till på olika sätt.

- Laholms kommun är redo att hjälpa till om det behövs. Vi jobbar nu intensivt med att förbereda oss, säger kommunchef Anders Einarsson.

I veckan har kommunledningen tillsatt en kommunövergripande arbetsgrupp med representanter från alla förvaltningarna som förbereder för scenariot om vi får ett ökat mottagande av nyanlända flyktingar från Ukraina.

- Arbetsgruppen har träffats idag på morgonen. Det vi gör nu är att skapa en beredskap genom att stötta Migrationsverket att hitta möjliga boendeplatser i kommunen. Vi ser även över platser i förskola och skola i Laholms kommun och samlar information för att kunna svara på frågor som kommer in till kommunen, säger Marie Olsson som är verksamhetschef inom kultur och utvecklingsförvaltningen.

Laholms kommun har en stabil organisation med erfarenhet av att hantera kriser, vilket vi har stor nytta av.

- Det är bra att samlas i denna grupp eftersom det finns en stor erfarenhet sedan tidigare när kommunen tog emot ett stort antal personer och barn på flykt på kort tid. Det går inte jämföra men vi har stor nytta av kompetensen nu när vi jobbar med att skapa en beredskap, säger Marie Olsson.

Samverkan med andra myndigheter
Laholms kommun följer händelseutvecklingen i vår omvärld och har en god samverkan med Länsstyrelsen i Halland och de andra halländska kommunerna. Länsstyrelsen är geografiskt områdesansvarig på den regionala nivån och har därför en sammanhållande och stödjande roll inom krisberedskap och civilt försvar i länet. Nationella myndigheter ansvarar för att bevaka vad som händer men Laholms kommun har en beredskap om det sker något som har en direkt påverkan på våra verksamheter och kommunen i sin helhet.

På kommunens webbplats, laholm.se, har vi samlat viktiga länkar för dig som vill ha mer information med anledning av händelseutvecklingen i Ukraina.

 

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 4 mars 2022