JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Makerspace öppnar på Laholms stadsbibliotek

Makerspace öppnar på stadsbiblioteket

Publicerad 17 februari 2022

På sportlovet öppnar Laholms stadsbibliotek en ny verksamhet för barn. Det är en skaparverkstad, även kallat ett Makerspace, utrustat för kreativitet i gemenskap med andra. Där kan barn upptäcka och bekanta sig med pyssel, handarbete, enkla hantverk och teknik.

Petra Ljungberg är bibliotekarie i Laholms kommun och arbetar i teamet för barn och unga på stadsbiblioteket. Hon har varit med från början och planerat för den nya satsningen med Makerspace i Laholm.

-Det ska bli spännande att äntligen öppna och framför allt att få träffa barn och unga för att kunna skapa tillsammans. Nu har vi fyllt rummet med olika material som vi tror barn och unga vill ha och sen kan vi uppdatera mer efter behov och önskemål, säger Petra.

Öppnar under sportlovet

Under hela öppningsveckan som sammanfaller med sportlovet vecka 8, blir det spännande aktiviteter för barn 8-12 år i Makerspace. Personal från biblioteket leder aktiviteterna tillsammans med KomTek Laholm.

Efter sportlovet har Makerspace samma öppettider som Stadsbiblioteket då det finns ett basutbud tillgängligt för skapande. Alla helgfria torsdagar mellan klockan 15 – 18 erbjuds dessutom drop in-verkstad med ledare som kan visa olika pyssel eller andra aktiviteter.

Makerspace på Laholms stadsbibliotek har möjliggjorts med bidraget Stärkta bibliotek som delats ut av myndigheten Kulturrådet.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 17 februari 2022