JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Nytt medborgarlöfte – för ökad trygghet i kommunen

Nytt medborgarlöfte – för ökad trygghet i kommunen

Publicerad 10 januari 2022

Kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist och tf. lokalpolisområdeschef Gustav Rosén Zetterberg skriver på det nya medborgarlöftet som gäller under 2022.

Under måndagen undertecknades det nya medborgarlöftet som gäller under 2022. Laholms kommun och polisen lovar att fortsatt arbeta tillsammans för att tryggheten i kommunen ska öka. Det handlar bland annat om aktiviteter som trafikövervakning och dialog med invånare.

Löftet tas fram efter att resultatet från trygghetsenkäten har analyserats och kommuninvånarnas åsikter blir då grunden för löftets olika aktiviteter.

- Det har visat sig att Laholmaren är väldigt trygg och kanske är det överraskande för några med tanke på bränderna som varit, säger Kristian Nilsson kommunpolis.

De flesta av de som svarat på årets trygghetsenkät känner sig trygga samtidigt som vissa platser upplevs som otrygga, bland annat centrala Laholm, Altona, Glänningeområdet och Campus Laholm. Dessa områden är därför prioriterade i medborgarlöftet för 2022. Det handlar om aktiviteter som kommun och polis tillsammans kommit överens om för att förebygga brott, öka tryggheten och minska brottsligheten.

Förutom att samverka med polisen på olika områden lovar Laholms kommun att:

  • förbättra kommunikationen kring pågående projekt med koppling till trygghet och säkerhet,
  • kontinuerligt arbeta med all växtlighet i kommunen i ett trafiksäkerhets-, trygghets- och allmänt säkerhetsskapande syfte,
  • det hälsofrämjande arbetet med barn och unga ska förstärkas genom samverkan mellan olika förvaltningar,  
  • skapa en dialog med invånarna kring möjligheter att utveckla aktiviteter och träffpunkter. Fokus ska ligga på grupper som inte har tillgång till detta, framför allt i syfte att skapa en ökad integration. 
Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 januari 2022