JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Ökat söktryck på Osbecksgymnasiet

Ökat söktryck till Osbecksgymnasiet

Publicerad 17 februari 2022

Efter första antagningen visar siffrorna en starkt uppåtgående trend för antalet förstahandssökande till Osbecksgymnasiet jämfört med föregående år. Antalet förstahandssökande till någon av Osbecksgymnasiet utbildningar har ökat med 25% jämfört med förra året.

- Det är väldigt roligt att vi fått 25% fler sökande i jämförelse med förra året. Det är de bästa siffrorna sedan 2019, verkligen en positiv trend. Personalen på Osbecksgymnasiet har gjort ett gediget arbete, säger Cecilia Ericsson, verksamhetschef för frivilliga skolformer i Laholms kommun.

Det är särskilt yrkesprogrammen som går starkt framåt på Osbecksgymnasiet. El- och energiprogrammet har fler förstahandssökande än platser och för flera av de övriga utbildningarna ser prognosen mycket bra ut.

- Vi har fyllt våra platser på samhällsvetenskapsprogrammet, El- och energiprogrammet och i princip fyllt våra platser även på barn och fritids-programmet, berättar Carl Lundgren, rektor på Osbecksgymnasiet. Extra roligt är att vi i år har nästan tre gånger så många sökanden på både det industritekniska programmet och fordons- och transportprogrammet i förhållande till samma tid förra året.

Den positiva trenden är något som skolledningen känt av redan under hösten under besöken på högstadieskolorna samt på de Öppet hus-tillfällen som skolan anordnat.

- När vi fick möjlighet att träffa eleverna och berätta om vår skola och våra program kunde vi redan då märka ett ökat intresse, berättar Carl Lundgren.

Elever som är intresserade av att söka en utbildning på Osbecksgymnasiet har även haft möjligt att skugga.

- Det är många som tagit vara på den möjligheten och varit här och skuggat, det har varit uppskattat, berättar Carl Lundgren.

Men det finns ännu möjlighet till att få en plats på någon av Osbecksgymnasiets utbildningar i höst. Omvalsperioden öppnar i slutet på maj och för den som är nyfiken och vill veta mer om skolan och få möjlighet att träffa nuvarande elever så erbjuder man både Öppet hus och skuggning.

- Vi bjuder in till Öppet hus den 5 maj mellan kl 17-19.  Då är alla nyfikna elever och vårdnadshavare hjärtligt välkomna, säger Carl Lundgren. Och om man vill skugga så finns det alla möjligheter att göra det nu under våren, fortsätter han.

Öppet hus

Osbecksgymnasiet bjuder in till öppet hus den 5 maj kl 17-19. Då får man ett tillfälle att uppleva skolmiljön, träffa dina nya lärare samt att få veta lite mer om vad som händer under dina tre år på gymnasiet och den utbildning du valt.

Skugga på Osbecksgymnasiet

Om man som blivande elev vill veta mer om en specifik utbildning och hur det är att gå på Osbecksgymansiet så finns det möjlighet att skugga under en dag. Är du intresserad av att skugga så anmäler du ditt intresse till skuggning på osbecksgymnasiet.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 17 februari 2022