JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / POP LIFE på Teckningsmuseet

POP LIFE på Teckningsmuseet

Publicerad 14 oktober 2022

Lördag 15 oktober kl. 12-16 är det vernissage för den internationella grupputställningen POP ART på Teckningsmuseet.

I höst/vinter ges ett utmärkt tillfälle att uppleva samtida europeisk teckningskonst när Teckningsmuseet visar den internationella grupputställningen Pop Life.

Fokus i utställningen ligger på gestaltningar av människan med referens till olika typer av media och populärkultur. Vi möter en spännande mångfald av konstnärliga uttryck, från stora färgsprakande figurskildringar till små svartvita teckningar i långa serier, från ögonblicksbilder ur filmens värld till kollageartade teckningar fyllda av referenser. Vi bjuds på fria psykologiska människogestaltningar, bärande idéer och omsorgsfulla utföranden.

I utställningen visas verk av konstnärerna Marcel van Eeden (Nederländerna), Euan Gray (Storbritannien), Paul McDevitt (Tyskland), Charlotte Schleiffert (Nederländerna), Rinus Van de Velde (Belgien), Sandra Vásquez de la Horra (Tyskland) och Witte Wartena (Nederländerna). Utställningen är sammanställd av Euan Gray och Witte Wartena och den kommer att turnera vidare till Amsterdam under 2023.

https://visitlaholm.se/

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 14 oktober 2022