JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Samtlig gatubelysning tänds upp i väntan på utredning

Samtlig gatubelysning tänds upp i väntan på utredning

Publicerad 16 november 2022

Samhällsbyggnadsnämnden har givit tjänstemännen i uppdrag att utreda konsekvenserna av att ha 50 procent av gatubelysningen tänd, och att lampor vid övergångsställen, i korsningar och utanför skolor och förskolor ska vara tända.

Utredningen ska nu remitteras till samtliga nämnder och till Polismyndigheten. Under remisstiden ska all gatubelysning vara tänd.

Resultatet blev inte det önskade

 - Resultatet av nedsläckningen blev inte som vi önskade. Om var tredje lampa hade lyst hade vi varit nöjda, men att hela gator och delar av samhällen är nedsläckta är inte acceptabelt. Vi har ju dessutom sett vad våra kommuninvånare säger om den upplevda tryggheten, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Knut Slettengren (M).

Eftersom mycket av arbetet med att tända upp sker manuellt, kommer det att ta upp till tre dagar innan alla lampor lyser igen.

Julbelysning

Kommunen sätter upp julbelysningen i Laholms centrala delar och tänder upp delar av den i samråd med Attraktiva Laholm. Målet är att julbelysningen ska vara på plats och tänd lagom till den 27 november, skyltsöndagen. Detta beslut innebär att det går bra att nyttja kommunens anslutningspunkter för julbelysning även i övriga tätorter i kommunen.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 16 november 2022