JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Semestervikarier inom äldreomsorgen erbjuds högre lön i sommar

Semestervikarier inom äldreomsorgen erbjuds högre lön i sommar

Publicerad 26 april 2022

I ett försök att lösa bemanningen inom äldreomsorgen i sommar har tre förslag tagits fram. Det handlar bland annat om att erbjuda högre ersättning för den som väljer att jobba minst sex veckor som vikarie i sommar.

-Vi gör detta för att kunna säkerställa sommaren för våra äldre och att vår ordinarie personal får sin semester och möjlighet till vila. Det var tufft att lösa bemanningen förra sommaren men det är ännu tuffare nu, säger Agnes Idoffsson chef för bemanningsenheten som ansvarar för rekryteringen av sommarvikarier i äldreomsorgen.

Möjligt med ständig helgtjänstgöring

Kommunfullmäktige tog på tisdagen beslutet att erbjuda en högre timlön till semestervikarier som jobbar minst sex veckor under semesterperioden vecka 25 till och med vecka 33. Ett särskilt anställningsavtal med den höjda lönen på 30 kronor extra i timmen tecknas för en bestämd period under semesterveckorna.

Beslutet innebär även att det blir möjligt att semestervikariera med ständig helgtjänstgöring mellan vecka 25 och 33 om du jobbar minst åtta veckor. Ständig helgtjänstgöring innebär att du får en heltidslön men jobbar endast 26 timmar i veckan istället för 37 med arbetstid fredag till söndag alternativt lördag till måndag.

-Har du inget sommarjobb så kan du passa på att ta denna möjlighet att söka ett viktigt jobb som även ger dig mycket ledighet och tid för sommaraktiviteter, säger Agnes Idoffsson.

Vad händer nu?

-Vi hoppas att många ska tycka att det är ett bra erbjudande och söka semestervikariat hos oss. Just nu ringer vi även till de som har arbetat inom äldreomsorgen i Laholms kommun tidigare, men som gått i pension, för att fråga om de är intresserade av att jobba under sommaren. Även de får förstås högre lön om de arbetar minst sex veckor, säger Agnes Idoffsson.

Erbjudandet om högre lön är nytt, men gäller även de som redan har tecknat avtal om timanställning i sommar. Däremot måste de teckna ett nytt avtal för att det ska gälla, och kommer därför att bli kontaktade av kommunens bemanningsenhet som löser det.

Satsningen på höjda löner för att få fler vikarier till äldreomsorgen i sommar beräknas kosta Laholms kommun cirka 2,3 miljoner kronor extra.

 

Här kan du läsa annonsen för sommarvikarie inom äldreomsorgen.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 28 april 2022