JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Skottorpsskolan invigd

Skottorpsskolan invigd

Publicerad 06 maj 2022

Fruktträd, blommor och en discokula! Fredagen den 6 maj invigdes Mumindalens förskola och Skottorpskolan och de inbjudna hade med sig presenter av olika slag när man nu äntligen kunde få fira och inviga den nya Skottorpsskolan.

- Att få inviga en ny skola är som nyårsafton för mig som skolchef, man vill nästan skjuta raketer, säger skolchef Richard Mortenlind, till de barn och elever som samlats för den festliga invigningen.

Och raket blev det också senare när Jeanette Hafström, rektor på Skottorpsskolan tillsammans med skolans elevråd ledde övningen med en mänsklig raket där händer och fötter stampade i takt och avslutades med ett gemensamt tjut.

Barn och ungdomsnämndens ordförande Åke Hantoft höll också tal berättade om sin egen tid som elev i Skottorp.

- Jag har själv gått i skola här för 60 år sedan, säger Åke Hantoft och pekar på den äldre byggnationen. Jag är djupt imponerad av allt som ni varit igenom. Det kräver visst tålamod när ens utemiljöer förvandlas till en byggarbetsplats, men jag vet också att ni fått vara delaktiga och fått komma med synpunkter på er nya skola och jag hoppas att den ska vara en central punkt i Skottorp och Skummeslöv för lång tid framöver, säger Åke Hantoft och lämnar över ett plommonträd som ska planteras på skolgården.

Viktoria Ljungberg Hötzel på Horisont arkitekter har varit arkitekt för Skottorpsskolan och hade med en särskilt present till barn och elever – en discokula!

- Det kan inte bara vara lärande, det måste få vara lite roligt också, säger Viktoria

 Ljungberg Hötzel med glimten i ögat och lämnar över presenten till Jeanette Hafström, rektor på Skottorpsskolan och Malin Mauritzson, rektor på Mumindalens förskola.

Invigningen avslutades med att musikläraren Lena Smith ledde och kompade barn och elever när de sjöng Skottorpssången.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 6 maj 2022