JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Stadsparken fyller 10 år – Nu finns ett program med aktiviteter

Stadsparken fyller 10 år – Nu finns ett sommarprogram med aktiviteter

Publicerad 01 juli 2022

Laholms stadspark fyller 10 år och det ska vi fira med flera olika aktiviteter under resten av året. Nu i sommar kan du följa med på en guidad vandring i parken, skapa konst med handledning eller få inspiration under en föreläsning. I Parken finns det något för alla! 

Stadsparken är öppen för alla att besöka och utforska den på egen hand. Det finns gott om lekplatser och stigar att upptäcka för barn och vuxna. Ett tips är att gå Vilses stig och stigen vid djungelbäcken. 

Du som vill lära dig mer om parken och dess växtlighet kan gå en digital guidad tur i stadsparken med hjälp av din telefon. Hitta din närmsta QR-kod på någon av skyltarna i stadsparken eller följ länken här.

Program 

Juli

 14 juli Vandring med Skillatrollet 

Gå en mysig promenad tillsammans med Skillatrollet genom stadsparken. Spana på fjärilar, småkryp och leta efter Skillas djur som gömmer sig i skogen. 

Samling kl 10 vid lekplatsen i stadsparken, föranmälan till turist@laholm.se eller på 0430-154 50. Rundvandringen tar ca 2 timmar. 

 22-23 juli Workshop Land Art i stadsparken

Välkommen att skapa ett konstverk under två dagar med handledning av Elvira Roslund Gustavsson som är konstnär och keramiker.  

Vi utforskar konstformen Land Art där resultatet blir en temporär plats för rekreation och möte i stadsparken. Vi samlar in naturligt material och skapar ett golv fullt av intarsia, en golvläggningsteknik där man blandar och lägger i olika material för att få ett livligare golv. Du kommer att bli guidad genom den konstnärliga processen och tillsammans utvecklar vi skaparkraften. Konstverket blir kvar under sommaren så länge naturen låter det ligga kvar. Workshopen är kostnadsfri och äger rum i parken.

Vi träffas vid scenen kl 10-15 fredag 22 och lördag 23 juli med lunch kl 12-13. Ta med egen fika och lunch så har vi picknick i parken.

 Anmälan görs till elvira.gustavsson87@gmail.com. kläder efter väder. Begränsat antal platser.  Projektet är riktat till dig som är nyfiken på att upptäcka land art och passar bra för hela familjen!  Ni väljer själva om ni vill vara med på en eller båda dagarna.  

 26 juli - Sommarfrukost med Gunnel Carlsson "Trädgård - det är livet!! 

För dig, för barnen, för djur och växter. Låt din trädgård få bli din plats på jorden utan stress och oro och med plats för allt levande. Men hur gör man? Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson delar med sig av sina bästa tips. Föreläsningen med Gunnel Carlson är gratis och kräver ingen föranmälan. Medtag egen kaffekorg. Föreläsningen börjar klockan 09.00 på stadsparksscenen. 

Augusti 

 4 augusti - Vandring med Skillatrollet 

Gå en mysig promenad tillsammans med Skillatrollet genom stadsparken. Spana på fjärilar, småkryp och leta efter Skillas djur som gömmer sig i skogen. 

Samling kl 10 vid lekplatsen i stadsparken, föranmälan till turist@laholm.se eller på 0430-154 50. Rundvandringen tar ca 2 timmar.

 11 augusti Insektsguidning - Bland fladder och vingbrus i Stadsparken.

Följ med på en rundtur bland Stadsparkens blommor och blad. Tillsammans med biologen Kill Persson spanar vi olika insekter och funderar över hur vi kan göra den egna täppan mer attraktiv för pollinatörer.

Samling scenen i Stadsparken kl 18.00. Rundvandringen tar ca 1,5 tim och är trevlig för både barn och vuxna. Ingen föranmälan krävs. 

September 

6 september - Jenny Neikell berättar hur vi kan tillvarata skörden

Jenny Neikell kommer till stadsparksscenen och föreläser om hur du tar tillvara det du odlar och det som är i säsong. Hon går igenom grunderna i alla konserveringsmetoderna, varför de funkar och hur man gör för att få hållbara, goda och säkra produkter. Hon tipsar om vilka metoder som passar för olika grönsaker, frukter och bär, ger förslag på smaksättningar och hur man använder det man konserverat. Jenny delar också med sig av sina bästa knep för hur man fyller sitt skafferi på ett enkelt sätt. Föreläsningen börjar kl 18, ingen föranmälan.                  

14 september - Guidad vandring i parken med Laholms planekolog och stadsträdgårdsmästare

- Med många vilda trädgårdar små, kan gröna stråk bestå

Rebecka och Anne tar dig med på promenad i parken och ger massor av idéer till mer natur i din trädgård. Med parken som förebild visar de hur du med enkla medel kan få en trädgård som är naturlig och levande och lockande för djurliv.

Lär dig om formgivning, anläggning och skötsel av en trädgård som gynnar den biologiska mångfalden och oss själva. Trädgårdar och parker kan vara en del av de gröna nätverk som omger oss och vara av stor vikt för växt- och djurliv. Följ med på lätt vandring och prata natur med oss!

Samling vid stadsparksscenen kl. 18, rundvandringen tar ca. 1,5 timme. Anmälan görs till turist@laholm.se eller på 0430-154 50.

 Läs mer om Stadsparken här.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 juli 2022