JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Stor framtidstro hos Laholms företagare – många planerar att anställa

Stor framtidstro hos Laholms företagare – många planerar att anställa

Publicerad 16 februari 2022

Näringslivsenheten har besökt 122 företag inom olika branscher.

Under hösten genomfördes Företagsstafetten. Kommunens näringslivsenhet besökte 122 företag för att få en bild av hur det är att vara företagare i Laholm. Det visade sig att de flesta ser positivt på företagsklimatet och framtidstron är stor.

- Företagens positiva syn på sin egen framtid är både glädjande och lite överraskande. 78 procent av dem vi träffade tror att företagets omsättning kommer att öka de närmaste åren och 53 procent ser ett ökat behov av att anställa, säger Peter Severin Larsson, näringslivschef i Laholms kommun.

Från slutet av september till början av december 2021 träffade näringslivsenhetens fem medarbetare representanter för 122 olika företag i Laholms kommun. Genom företagsbesöken fick de en nulägesbild av företagens behov för att kunna utvecklas och synpunkter kring hur kommunen kan stödja dem. Besöken var en mix av intervju, samtal och studiebesök, men de fick också besvara vissa förutbestämda frågor.

- Syftet är att stärka relationen med näringslivets företrädare och få en möjlighet att höra hur de ser på sin verksamhet och på Laholms kommun.

Högt betyg

Peter Severin Larsson säger att besöken har gett kommunen nya insikter inom flera olika områden och han är glad för att de flesta tycker att företagsklimatet i Laholm generellt är bra. Vid en värdering på en tiogradig skala blev det genomsnittliga betyget 7,08.

På frågan om vad som behövs för att ge ett ännu högre betyg var svaret främst att kommunen ska bli smidigare och enklare att ha att göra med. Det finns också önskemål om mer lättillgänglig information och dialog.

Förbättringsarbete

Bland behoven för att möta framtiden handlar det för många företag främst om att hitta rätt personal, man tror att rekrytering på kort och lång sikt blir avgörande för företagets utveckling.

- Vi tar med oss det här underlaget i det fortsatta förbättringsarbetet och har redan påbörjat en diskussion med ansvariga inom respektive tillståndsenhet. Vi kommer även att genomföra någon form av liknande aktivitet under 2022 för att fortsätta ta in synpunkter från företagen, säger Peter Severin Larsson.

Här kan du läsa hela rapporten från Företagsstafetten 2021. 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 16 februari 2022