JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Välkommen Daniel Johansson – ny socialchef

Välkommen Daniel Johansson – ny socialchef

Publicerad 16 maj 2022

Idag den 16 maj börjar Daniel Johansson som ny socialchef i Laholms kommun. Han efterträder Christel Sundberg som går i pension och arbetar sin sista dag den 31 maj.

Daniel Johansson har arbetat de tio senaste åren i Falkenbergs kommun. Tjänsten som socialchef i Laholm fick han efter en gedigen rekryteringsprocess och inte mindre än sju intervjuer.

Vad fick dig att söka jobbet som förvaltningschef i Laholms kommun?

- Jag visste att Christel skulle sluta och hade tänkt att det här kunde vara något för mig. Falkenberg och Laholm samverkar i olika sammanhang, så jag hade samarbetat både med henne och flera andra medarbetare på socialförvaltningen i Laholm. Utifrån det har jag sett kulturen och utvecklingsviljan, och socialförvaltningen i Laholm har ett gott rykte om sig när det gäller utvecklings- och kvalitetsfrågor.

Från Carlsberg till kommunjobb – hur gick det till?

- Jag avslutade mina studier sommaren 2011 med en Master of Science in Environmental Management and Economics på Handelshögskolan i Göteborg. Programmets fokus var på samhällsekonomi kopplat till ekologisk hållbarhet. Den privata marknaden hägrade och jag började på Carlsberg som Business Controller. Det var kul, men ändå inte det jag ville satsa på, och då dök Trainee Halland upp. Jag sökte på vinst och förlust, fick en plats och hamnade i Falkenberg som verksamhetsekonom. Då visste jag egentligen väldigt lite om offentlig sektor, men sen har det rullat på och jag har haft roller på socialförvaltningen som controller, administrativ chef, stabschef och biträdande socialchef. Under åtta månader var jag tillförordnad socialchef i pandemins inledande fas. Det var ett elddop på många sätt, men också väldigt kul att vara delaktig i allt som det förde med sig.

Vilka utmaningar ser du framför dig i Laholm?

- Liksom andra kommuner har vi den demografiska utvecklingen, med hög andel äldre i behov av välfärdsinsatser och i bästa fall bibehållna skatteintäkter. Den finns stora utmaningar i ekonomin, men den absolut största utmaningen är att hitta personal. Vi behöver göra vård- och omsorgsyrkena mer attraktiva, lyfta det positiva i yrket ännu mer och jobba mer mot de kommande generationerna genom till exempel prao, praktik och sommarjobb. Fast om man ska se lite ljust på det så är ju Halland en tillväxtregion med ett inflöde av personer i arbetsför ålder.

- Men till att börja med handlar det för min del om att ta reda på vad politiken vill, då det dessutom kommer ett val emellan, och vad organisationen och medarbetarna vill.

Berätta lite om dig själv!

- Jag är 37 år och bor i Halmstad tillsammans med sambo och två barn. Jag gillar att vara utomhus och vandrar mer än gärna i skogen. Jag har också ett stort musikintresse och är sportintresserad, där extra fokus såklart ligger på Halmstads stolthet Halmstads BK.

Till sist - hur väl känner du Laholm som ort?

- Inte jättemycket. Men jag har varit här på stadsvandring och tycker stadskärnan är mysig. Mest har jag varit på platser utanför centralorten, som Mellbystrand, Kungsbygget och Vallåsen och så har jag paddlat på Lagan.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 16 maj 2022