Du är här: Start / Nyheter / Nytt tömningsschema för sopkärl

Nytt tömningsschema för sopkärl

Publicerad 02 oktober 2018

Kanske har en och annan villaägare i kommunen undrat över varför soptunnan tömts i början på innevarande vecka, på en dag som inte stämmer överens med tömningsschemat. Skälet är att nytt tömningsschema införts från och med den 1 oktober vilket omfattar samtliga, lite drygt 8 000 villahushåll.

- Naturligtvis skulle denna information ha skickats ut för ett tag sedan, så att villaägarna hade getts möjlighet att anpassa sig efter det nya schemat. Beklagligt nog har så inte skett beroende på intern informationsmiss, säger Reino Jacobsson enhetschef på kommunikationsenheten.

När misstaget upptäcktes på tisdagen inleddes ett intensivt arbete med att fortast möjligt rätta till förhållandet. Utskick om nytt tömningsschema för distribution till kommunens alla villahushåll togs omedelbart fram och ligger i brevlådorna inom de närmaste dagarna. Med informationen ges också besked om när villaägarens gröna kärl byts ut mot de nya flerfackskärlen.

För att förebygga eventuella olägenheter för villaägarna har entreprenören som tömmer kärlen, Ohlssons åkeri i Landskrona, lovat att efter bästa förmåga hjälpa till i övergången mellan det gamla och nya tömningsschemat.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 2 oktober 2018