JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Omtanke Halland - nu kommer vården närmare dig

Omtanke Halland - nu kommer vården närmare dig

Publicerad 13 februari 2023

Oavsett var du bor eller hur gammal du är så ska du få vård och omsorg som är anpassad för dig och dina personliga behov – det är God och Nära Vård. För att uppnå det här målet så har Laholms kommun tillsammans med de andra halländska kommunerna och Region Halland tagit fram målbilden "Omtanke Halland".

 - Det känns jättekul att vi nu har kommit så här långt och enats om den gemensamma målbilden för God och Nära Vård. Den här omställningen är helt nödvändig för att vi ska kunna möta framtidens demografiska utmaningar, när allt fler blir äldre och vårdbehovet ökar, och allt detta samtidigt som resurserna blir ännu mer begränsade. Nu måste vi jobba smartare och bli mer effektiva gällande hur vi använder våra gemensamma resurser och stärka vårt fokus på det förebyggande och hälsofrämjande arbetet för alla invånare i Halland, säger Daniel Johansson, socialchef, Laholms kommun.  

Att ha en God och Nära Vård behöver inte betyda att den finns nära där du bor, utan det kan handla om att det finns flera olika sätt att kontakta vårdpersonal med hjälp av digital teknik och att det erbjuds mer generösa öppettider.

För att nå framgång med målbilden ”Omtanke Halland” så krävs det att den är

  • hälsofrämjande
  • gemensam
  • enkel
  • trygg.

Leap for Life vid Högskolan i Halmstad har varit med och tagit fram målbilden, och den är godkänd av politiker inom kommun och region. I vår fortsätter arbetet när de tillsammans ska skapa en gemensam halländsk handlingsplan.

Om du är nyfiken på att läsa mer om arbetet för en God och Nära Vård i Halland, klicka här: God och nära vård i Halland - Vårdgivare (regionhalland.se)

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 13 februari 2023