JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Paradutställning med Jane Wålstedt

Paradutställning med Jane Wålstedt

Publicerad 13 mars 2023

Med anledning av biopremiären för Thomas Möllers dokumentärfilm om konstnären Jane Wålstedt (1917–2009) visar Laholms keramikmuseum några utvalda föremål som speglar hennes enastående känsla för färg och form. De flesta laholmare känner till företaget Jani-keramik som låg vid kyrkan i Laholm 1950–1970. Krukmakeriet drevs av de äkta makarna Jane Wålstedt och Nils Larsson, därav namnet ”Jani”.  

– Vi vill med den här utställningen fokusera på Janes konstnärskap och ställa ut några unika praktverk som verkligen visar hennes känsla för färg och form, säger Thérèse Ehrenborg, kultursekreterare på Laholms kommun.  

Utställningen öppnar i dag klockan 15 på Laholms keramikmuseum (Teckningsmuseet) och visas till och med den 28 maj. Samtliga verk är inlånande av privatpersoner.  

Tävling – hitta Janes keramik i stadens skyltfönster 

För att kunna visa ännu fler keramikföremål av Jane Wålstedt har kommunen i samarbete med Attraktiva Laholm anordnat en tävling: Tolv av hennes verk, stora som små, har placerats ut i stadens skyltfönster, och nu är det upp till allmänheten att hitta alla. Tävlingsformulär kan du hämta och lämna på Bio Maxim eller Laholms turistbyrå vid Hästtorget. Tävlingen pågår under Svenska filmdagarna i Laholm 11–19 mars, och svaren måste in senast onsdagen den 22 mars. Fem vinnare får fyra biobiljetter var till Bio Maxim. 

Filmen om Jane Wålstedt har premiär i dag, måndagen den 13 mars klockan 17, på Bio Maxim i Laholm. 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 1HE
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 13 mars 2023