Du är här: Start / Nyheter / Polisturné i kommunen

Polisbesök på fyra orter

Publicerad 12 december 2019

Vill du träffa polis, räddningstjänst och Laholms kommuns säkerhetsstrateg? På tisdag och torsdag i nästa vecka ges möjlighet till det under en liten miniturné i kommunen med stopp i Laholm, Mellbystrand, Knäred och Hishult.

Mer synlig polis. Många kommuninvånare efterlyste det i den nyligen genomförda trygghetsundersökningen i Laholms kommun. Det är också vad polisen lovar i sitt Medborgarlöfte för 2019. Rundresan i kommunen är en del i detta löfte.

- Det är viktigt att vi syns runt om i kommunen och ger oss tid att prata med kommuninvånarna om brottsförebyggande insatser. Men givetvis också lyssna på deras upplevelse av trygghet och säkerhet, säger Fredrik Arvidsson på polisen i Laholm.

Nät mot brott

Grannsamverkan är ett sätt att förhindra brott. I kommunen har detta nät successivt byggts upp. Kommunens säkerhetsstrateg Karin Martini hoppas på ett än mer finmaskigt nät, och medverkar på de aktuella platserna för att informera om verksamheten.

Med kommande storhelger runt knuten fokuserar räddningstjänsten bland annat på försiktighet med levande ljus, och hur man ska agera om olyckan är framme.

Schema för miniturnén

Tisdag 17 december

  • Stortorget, Laholm, klockan 15.00-17.00
  • Mellby center, Mellbystrand, klockan 18.00-21.00

Torsdag 19 december

  • Coop i Knäred, klockan 15.30-17.00
  • ICA i Hishult, klockan 18.00-20.00

 Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 12 december 2019