JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Tyck till om cykling i kommunen

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Tyck till om cykling i kommunen

Publicerad 24 juni 2020

Runt om i Laholms kommun finns härliga platser att ta cykeln till.

Cykelns popularitet ökar för varje år. Cykelpendlarna blir allt fler liksom cyklister på leder och natursköna vägar. I dess spår följer samtidigt krav på infrastruktur, trafiksäkerhet och underhåll.

Hur är det då att cykla i Laholms kommun? Nu har du chansen att ge dina synpunkter på detta genom att deltaga i Cykelfrämjandets enkät, cyklistvelometern.

För två år sedan genomförde föreningen en liknande nationell enkät med runt 12 000 svar. Mest nöjda med sin hemkommun utifrån ett cykelperspektiv var Malmöborna.
Resultatet från cyklistvelometern ger en nulägesbeskrivning på hur cyklister upplever förutsättningarna för att använda cykeln i olika sammanhang.

Laholm – populär cykelkommun

Under senare år har Laholms kommun blivit en allt populärare plats att ta cykeln till. Natursköna, hårdbelagda vägar i slättlandskapet, i skogsbygd eller på Hallandsås sluttningar lockar.

Med elcykelns intåg i breda konsumentled har också cykeln blivit ett fortskaffningsmedel för att ta sig till och från arbetet eller till och från busshållplats eller station för vidare resa till arbetet.

- Med denna utveckling vill vi från Laholms kommuns sida få ytterligare underlag för att främja cykelanvändningen i kommunen. Därför hoppas jag att så många som möjligt deltar i enkäten, säger Malin Bogren, trafikplanerare på Laholms kommun.

Högt deltagande i kommunen är också en förutsättning för att resultatet ska presenteras på kommunnivå.

Enkäten är öppen mellan den 27 maj och 31 augusti.

Länk till enkäten finns på denna sida.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 24 juni 2020