Du är här: Start / Nyheter / Uppdatering angående utbildningsföretag i konkurs

Uppdatering angående utbildningsföretag i konkurs

Publicerad 09 november 2018

Det är nu klart att Vuxenutbildningen kommer att få tillgång till distanskurser via Falkenbergs kommuns avtal med Hermods redan från måndag den 11 november. Det innebär att elever som skall påbörja nya distansutbildningar kan göra det i stort sett enligt plan, fast hos en ny kursleverantör.

De flesta av de elever som redan studerar hos Miroi AB kommer att kunna gå färdigt sina kurser hos Miroi medan några elever vars studier sträcker sig över längre tid kommer att behöva byta leverantör. Dessa elever kommer att kontaktas för en ny planering.

Överenskommelsen med Falkenberg gäller under en övergångsperiod fram till Laholms vuxenutbildning har upphandlat en ny leverantör av distansutbildningar. Arbetet med detta påbörjas kommande vecka.

2018-10-26
Utbildningsverksamheten fortsätter tills annat meddelas

Enligt besked från konkursförvaltaren nu under fredagseftermiddagen så fortsätter Mirois utbildningsverksamhet tillsvidare. Ny information kan väntas under nästa vecka. Utbildningen skall alltså fortgå som vanligt tills annat meddelas. Vuxenutbildningen och Vägledningscentrum har fortsatt beredskap för att lösa eventuella problem som kan uppstå för eleverna.

2018-10-25
Utbildningsföretag i konkurs påverkar vuxenutbildning

Utbildningsföretaget Miroi som levererar distanskurser till Vuxenutbildningen i Laholm har begärts i konkurs. Vi inväntar för närvarande mer information från konkursboet och har börjat att arbeta på alternativa lösningar. Det är för närvarande ett 40-tal elever som direkt påverkas av konkursen och ungefär lika många som väntar på att börja distansstudier via denna leverantör. Berörda elever kommer att kontaktas inom kort. Övriga studier på vuxenutbildningen berörs ej av konkursen.

Ulf Bergström
Rektor, vuxenutbildningen
Telefon: 070-244 89 22

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 9 november 2018

Länkar