Du är här: Start / Nyheter / Välkommen till ny startsida

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem

Välkommen till ny startsida

Publicerad 05 februari 2020

Ny startsida och allmän uppfräschning. Det möter nu besökaren på Laholms kommuns webbplats www.laholm.se. En välbehövlig ansiktslyftning som förhoppningsvis gör det enklare att snabbt hitta rätt information. Välkommen hit!

Laholms kommuns webbplats, med närmare 4 500 sidvisningar per dag,  har cirka 20 år på nacken. Under dessa två decennier har utseendet ändrats radikalt med tre genomgripande förändringar. Den senaste när kommunens nuvarande logotyp introducerades med den stiliserade bilden av Laholmsbukten. Några år senare mobilanpassades webbplatsen, men utan påverkan på utseendet.

Bäst i länet

Många kommuner har gjort betydligt fler förändringar av sina webbplatser än vad Laholms kommun har gjort. Den viktigaste synpunkten är förstås hur besökarna uppfattar webbplatsen. Nationella undersökningar under årens lopp har pekat på att www.laholm.se har legat en bra bit över genomsnittet för landets kommuner. När det handlar om tillgänglighet för funktionsnedsatta är webbplatsen, enligt Sveriges Radio Halland, bäst i länet. Det innebär däremot inte att Laholms kommun kan slå sig till ro.

Mer överskådlig startsida

Under hösten 2019 började kommunens kommunikationsenhet att se över webbplatsens startsida med syftet att göra den mer överskådlig och lättillgänglig. Snabblänkar och en mer central placering av sökfunktionen sattes i fokus. Nu när uppfräschningen har gjorts har startsidan bland annat fått en ny toppbild med en centralt placerad sökfunktion, snabblänkar till de mest besökta sidorna och en ny sidfot med länkar till sidor som tidigare har legat under rubriken "Allmän info" och länkar till kommunen i sociala medier.

De fyra bildpuffar som tidigare låg i vänsterkolumnen finns nu under rubriken "Aktuellt". Strax därunder ligger nyheterna. Startsidans högerkolumn ser i stort sett ut som tidigare, men med andra färgplattor.

Om man exempelvis klickar på "Bo, miljö och trafik" eller "Barn och utbildning" ser sidorna också lite annorlunda ut med en annan bildplacering än tidigare. På dessa sidor ligger sökfunktionen högst upp till höger. Övriga undersidor är utseendemässigt likadana som tidigare, förutom att den blå färgen har lyfts fram.

Vill du lämna synpunkter?

Lämna gärna synpunkter på den nya startsidan genom att skicka ett e-postmeddelande till Lars Ingemarson, webbredaktör, lars.ingemarson@laholm.se.

Text: Helena Dovier

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 5 februari 2020