Du är här: Start / Om kommunen / Aktuella projekt

Aktuella projekt

Förstora bilden - Entre_utsidan_webb.jpg

Entrén till Osbeck i Laholm.

Den 2 juli 2015 togs första spadtaget vid en offentlig ceremoni. Nu står de centrala byggnaderna för Osbeck och Campus Laholm klara. För att fira detta bjuder kultur- och utvecklingsnämnden in allmänheten till Öppet hus fredagen den 23 september.

Från att ha varit en gymnasieskola har Osbecks lokaler förvandlats till att innehålla så mycket mer. I källarplanet huserar Kulturskolan i nya lokaler med hela sin verksamhet. I lokaler som de naturvetenskapliga ämnena tidigare förfogade över, ryms nu Jobb Laholm med vägledningscentrum. I gamla administrationskorridoren kommer näringslivsenheten att ha sin tillhörighet. Vuxenutbildningen med sina olika verksamheter finns här och sist men inte minst har gymnasieskolan fått nya uppfräschade lokaler.

Firar första steget

Nu firar man att första stora delen av Osbecks lokaler är klara och att man är ett steg närmare skapandet av Laholms nya mötesplats, Campus Laholm.

Fredagen den 23 september visas lokalerna med guidning för allmänheten klockan 16-19. Det bjuds också på dricka och tilltugg.

Klockan 18.00 uppträder Kulturskolans danselever i foajén och kockan 18.30 uppträder Kulturskolans orkester, denna dag bestående av tidigare och nuvarande musikelever.

Nästa fas inledd

Samtidigt som lokalerna öppnas och tas i bruk påbörjas sista delen i den stora uppfräschningen och utvecklingen av Osbeck. Nu är det den så kallade hundrabyggnaden med fordons-, industri- och elprogrammen som byggs om för att även den utvecklas och få fler användningsområden.
Till nästa år kommer här, förutom ovanstående program, även att finnas en blackbox, plats för inkubatorverksamhet, en 3D-studio, ett allaktivitetshus och skaparverkstad.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Kristina Rosendahl
Sidan uppdaterad den 19 september 2016