JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Ekonomi / Betalning av fakturor

Betalning av fakturor

Laholms kommun använder i första hand bankgiro för in- och utbetalningar. På fakturor från kommunen medföljer alltid en bankgiroavi.

Det går också att betala med Plusgiro. Men då måste man skriva egen inbetalningsavi och ange kommunens postgironummer, som står på fakturan samt uppge fakturans OCR-nummer, det vill säga referensnummer.

Numret finns på betalningsavin och är till för att vi ska kunna identifiera vem som har betalat och vad man har betalt för.

Betalningssätt

Tillhör du dem som varje månad samlar ihop samtliga räkningar i ett kuvert och sedan skickar in dem för betalning? När det gäller kommunens räkningar kan emellertid arbetet underlättas. E-faktura och autogiro är två smidiga sätt för betalning av fakturor.

E-faktura

Allt fler betalar sina räkningar över Internet. Det är ett smidigt och överskådligt sätt att fullgöra sina skyldigheter. Med e-faktura blir det än enklare. Du slipper nämligen knappa in de långa och krångliga OCR-numren/referensnumren. Istället för att Laholms kommun skickar räkningen per post till dig, skickas den till din Internetbank. När du loggar in på din Internetbank få du ett meddelande om att du fått e-faktura. Du kontrollerar räkningen- är den korrekt är det bara att klicka för godkännande. Snabbt och enkelt.

Givetvis går det också att ta bort tjänsten. Vill du inte längre ha e-faktura registrerar du en avanmälan till din Internetbank.

Anmälan om att du vill ha e-faktura från Laholms kommun gör du via din Internetbank.

Autogiro

Ett annat sätt att betala sina räkningar är via autogiro. Då får du den traditionella pappersfakturan i brevlådan, men betalningen sköts med automatik av banken så att pengarna når Laholms kommun exakt på förfallodagen. Du behöver endast se till att det finns pengar på ditt bankkonto dagen före förfallodagen.

Anmälan till autogiro kan du göra antingen genom att kontakta din bank, höra av dig till Medborgarkontoret på Stadshuset i Laholm, tfn 0430-156 00, eller hämta blanketten på Laholms kommuns webbplats.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ranim Hudeh Albarazi
Sidan uppdaterad den 26 oktober 2022