JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Ekonomi / Information till våra leverantörer

Information till våra leverantörer

Laholms kommun hanterar cirka 35 000 leverantörsfakturor varje år.

Sedan 1 april 2019 är det lagkrav på att skicka elektroniska fakturor till Sveriges kommuner och statliga myndigheter.

Kom ihåg: Att skicka PDF-fakturor via e-post är inte e-fakturering, de måste då fortfarande skannas och tolkas av mottagaren och hanteras manuellt. Vi tar inte emot PDF fakturor. E-fakturor är i XML-format som läses från maskin till maskin.

Läs mer om e-faktura, de olika standarderna och formaten på en extern samlingsplats för e-handel inkl fakturor, se länk här intill.

Så här gör du för att skicka e-faktura

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) har tagit fram en vägledning för dig som är leverantör till offentlig sektor: Läs mer på myndigheten för digital förvaltnings webbplats om hur du som leverantör kan förbereda dig på länken här intill.

Den standard för elektronisk faktura som Laholms kommun använder är Peppol BIS Billing 3

Kommunens identifierare för Peppol är : 0007:2120001223

Det går även bra att använda organisationsnummer: 212000-1223 för att ansluta mot oss.

Laholms kommun använder VAN-operatören Pagero AB. Ni som leverantör måste informera er van-operatör om att Laholms kommuns fakturor ska skickas till Pagero AB.

Laholms kommun erbjuder via Pagero en kostnadsfri leverantörsportal för att registrera e-faktura. Ange projektkod: FreePortal_Laholm. Efter registrering får ni ett mail med era inloggningsuppgifter.

Ta gärna kontakt med Pagero för att ta reda på hur ni kan skicka e-fakturor till kommunen, tel 031-730 88 00. Ni kan också vända er direkt till kommunens ekonomienhet. Kontaktperson är Tommy Karlsson tel 0430- 152 64. Länk till den kostnadsfria leverantörsportalen finns under rubriken Länkar.

Det här ska en faktura till oss innehålla

Det finns vissa saker som du måste tänka på när du vill fakturera Laholms kommun. Det handlar främst om uppgifter som är viktiga för oss att få in för att rätt verksamhet ska debiteras. Mer information om fakturans innehåll finns på sidan Innehåll i faktura till Laholms kommun.

Pappersfakturor

Undantag gäller för socialtjänstens klientfakturor och särskilda utländska fakturor som skickas i pappersform till:

Laholms kommun
Box 65
312 21 Laholm

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ranim Hudeh Albarazi
Sidan uppdaterad den 10 juni 2022