JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Kommunfakta / Internationellt / Mini Olympics / 2008 - Amber Valley

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

2008 - Amber Valley

Dagbok Mini Olympics

Söndag 22 juni

Avresa med buss söndag 22 juni kl 09.00 från Laholms busstation för transport till Svågerstorp, tåg till Kastrup och sedan flyg till East Midlands (Nottingham). En tre tim flygförsening gjorde att vi inte anlände till England förrän 18.30 lokal tid. Engelsmännen mötte upp och hämtade oss med buss till boendet på Derby Conference Center. Anläggningen var av högsta klass, tom platt-TV på rummen, där vi inkvarterades två o två. Ledarna erhöll enkelrum. På direkten hölls gemensam middag med alla deltagare från Glogow och Amber Valley. Efter en kort genomgång av regelverk och annan information samlades många på bollplanen utanför för fotboll. Amber Valley hade också ett 15-tal frivilliga volontärer bestående av tidigare Mini Olympics deltagare och andra ungdomar som också fick bo på anläggningen. Efter vår obligatoriska kvällssamling vi har med oss från Laholm gjorde sig den långa resdagen sig påmind och vi gick till sängs vid 23-tiden.

Måndag 23 juni

Frukost kl 8.00 och därefter buss till Belper i Amber Valley. I den lokala fotbollsklubbens klubbhus hölls invigningen av årets Mini Olympics. Bildspel om Amber Valley visades och därefter delades vi in i 4 olika lag, som vanligt blandade köns- och nationsmässigt. Alla erhöll tre t-shirts vardera i sin lagfärg samt en gympapåse. Dags för första ”tävlingsgrenen” Town Adventure vilket innebar att varje lag fick en karta över Belper med utsatta stationer att ta sig till för att lösa olika uppgifter – bilda engelska ord, basketkastning, ta reda på historik i göra charad med sång, rita av byggnad mm. Teambuildningen inom lagen hade börjat då samarbete var ett måste för att lösa uppgifterna. Väl tillbaka igen fick vi en god lunch på Belper football Club.

Stämningen blev direkt god i lagen, trots att man egentligen inte kände varandra. Efter lunch bar det iväg till Carsington Water Center som är ett frilufts- rekreationscenter i härlig miljö, lite som vårt Hjörnered i Laholm men med utställningslokaler, aktivitetscentra med uthyrning av båtar, kanoter, våtdräkter, omklädningsrum, shop, café mm. Kajaktävling, Bellboat, klättring, flottbygge stod på programmet och många ramlade naturligtvis i vattnet – mycket skratt och kul aktiviteter där lagen fightades mot varandra.

Framåt kvällningen sattes engångsgrillarna igång och hungriga deltagare erbjöds korv, kyckling, kött etc till stor förtjusning. Innan bussen gick till Derby igen hann vi också med fotboll o cricket på den stora gräsplanen.

Tisdag 24 juni

Tisdagen inleddes med buss till Alfreton Leisure Center, ett nybyggt centra med sporthall där vi tävlade i chestball, speedbounce, stående längdhopp, ett par stafetter och basketturnering. Tävlingsivern var stor i alla lag och det blev full rulle hela förmiddagen. På väg till Alfredton stannade vi i Ripley för Mini Olympic foto. Den medhavda lunchen intogs i Alfreton Park som låg i anslutning till idrottshallen sedan gick vi till Genesis, för bowlingtävling lagvis. Några fixade strikar o andra höll mest till i rännan. Det blev också tid för lite biljard och affärsbesök innan hemresan. På kvällen blev det underhållning med några ”liveframträden” på vårt boende i Derby.

Onsdag 25 juni

Efter den sedvanligt stabila engelska frukosten väntade buss till Belper Football Club igen. Nu var det dags för fotbollsturnering och Landhockey. Att spela landhockey var en knepig upplevelse för många då man bara får använda ena sidan av klubban, till slut såg det dock riktigt bra ut när man vant sig lite.

Efter lunch begav vi oss till Heanon och Shipley Park för orientering. Vi fick uppleva ett otroligt fint landskap där och ungdomsledarna i varje lag fick i uppgift att leda lagen i orienteringen som bestod av att med karta hitta stolpar med vissa nummer på. Väl på stolparna fanns en bokstav att anteckna ner. Samarbete och delaktighet prioriterades i poängbedömningen. Kvällen i Derby ägnades åt fritid där det också blev träning inför vårt uppträde på avslutningsceremonin. Ledarna hade möte på J & J, en fantastisk inomhusarena för fotboll i Derby. I vanlig ordning höll vi eget kvällsmöte med Laholmarna för att stämma av hur alla mår osv.

Torsdag 26 juni

På torsdagen var det dags för avresa mot Stoke och Englands största nöjespark Alton Towers themepark. Tyvärr var det den dag med regn vi hade under hela vistelsen men vad gjorde det bland hisnande åkattraktioner i det gigantiska stora området. Full rulle hela dagen naturligtvis och massor av kul. Här kan du se några av de hissnade attraktionerna, big rides here

På bussen hem somnade de flesta. Kvällen bjöd på lite frågequis för de som var intresserade.

Fredag 27 juni

Heldag i Derby. Förmiddagen ägnades åt guidad tur på Derby County Football Club och dess hemmaarena Pride park. Intressant att se hur det fungerar på anläggningen och runt fotbollsmatcherna i England. På eftermiddagen blev det shopping på Westfield, ett enormt köpcentra med över 179 butiker! På kvällen bar det iväg till Belper för disco och kareoketävling mellan lagen – en superb kväll där ingen satt stilla. Dessutom dök flera tidigare års engelska Mini Olympier upp för att hälsa på, inte nog med det… Chris Pienaar, en av de stora ledarna och en av grundarna av Mini Olympics dök också upp. På fredagen anlände också Laholms ”officials” Per Asklund, Göran Holmberg och Ingemar Nilsson till Amber Valley.

Lördag 28 juni

Dags för artistic workshop på vår konferensanläggning. Vi började med att tillverka lagafficher och skriva på hjärtan till varandra… små meddelande till var och en som ett fint minne att få med sig hem. Efter detta vidtog egen design av t-shirt. Eftermiddagen samlades vi nationsvis för att träna på de uppträden vi skulle genomföra på avslutningsceremonin.

Banketten blev högtidlig med fin mat i en fantastisk miljö med politiker, chefer, funktionärer och ledare som jobbat under veckan, samt förstås alla fantastiska ungdomar. Plats för avslutningsceremonin var Makney Hall strax utanför Belper. Ett enormt fint hotell i klassisk engelsk stil och miljö. Dukning med visitkort i guld, menykort och tre-rätters middag gjorde att det kändes som vi var på bröllop. Det visades bildspel på alla roliga händelser som skett under veckan, priser delades ut och ungdomarna genomförde sina uppträden, som var minnesvärda och roliga att titta på. Som vanligt spelade resultaten i tävlingarna mindre roll, det är det kulturella utbytet, att knyta kontakter över nationsgränserna, få förståelse för varandra och lära för livet som är det viktiga i Mini Olympics. Glogow inbjöd också till Mini Olympics 2009. Tal och överlämnade av gåvor avslutade den fina kvällen.

Söndag 29 juni

Dags för hemresa! Polackerna åkte tidigt och vi gick alla upp för att säga hej då. En hel del tårar föll och många kramar utdelades. Proceduren upprepades när engelsmännen tog farväl av oss vid lunchtid. Detta markerade slutet på en härlig och mycket lyckad vecka i Amber Valley! Vi var hemma i Laholm 21.30 igen.

Vi som var där;

Mimmi Lindberg, Elin Nelson, Alice Grevholm, Olof Björk, Kevin Engnell, Filip Eriksson, U-led, Hanna Lennartsson, Jonas Gunnarsson samt ledarna Andreas Ottosson och Mats Franzén

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Mats Franzén
Sidan granskad den 21 juli 2010