JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Flytta hit / Inflyttarservice / Bo / Tätorter / Mellbystrand

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Mellbystrand

I Mellbystrand lockar härliga havsbad längs den långa sandstranden.

Badorten som lockar allt fler till permanent boende. Det är inte så konstigt. Kombinationen av lugn och harmoni vid havet och närheten till E6:an gör Mellbystrand till ett passande boendealternativ för de flesta. Sveriges längsta sandstrand sträcker sig längs orten. 

Väster om Laholm ligger Mellbystrand, precis vid Laholmsbukten, har cirka 2 040 invånare och är mest känd för sin närhet till en av Sveriges längsta sandstränder (12 kilometer). På sommaren välkomnas alla turister som kommer för att njuta av sol och bad. Med den lagstadgade semestern (år 1938) kom ett intresse för att bygga sommarstugor så i dag består stora delar av bebyggelsen fortfarande av fritidshus. Mellbystrand har också blivit en attraktiv plats för året-runt-boende.

Populär badort

Populariteten som badort kom i slutet av 1800-talet. År 1881 började Ångbåten Laholm trafikera Lagan och transporterade bad- och nöjeslystna till Åmot i norra Mellbystrand. Där mötte en hästskjuts upp som tog dem vidare till de små fiskartorpen längs stranden. År 1910 gick det att, för första gången i Mellbystrand, njuta av uppvärmt havsvatten och tångkurer i det nya badhuset, dåtidens spa.

Strandhotellet stod klart år 1927 och var ett återkommande sommarnöje för societeten med bland annat tedans och uppträdanden. I dag har hotellet och restaurangen gått igenom en total renovering och restauration där man förenat det moderna med det historiska.

Hökafältet

Entrén vid Hökafältet har blivit en populär samlingspunkt. Det finns ett antal bänkbord utplacerade som är att populära att sitta och fika vid, utegym, grillhus och toaletter. Här är det alltid liv och rörelse. På Hökafältet finns ett antal markerade slingor. Blå slinga 2,5 km, gul slinga 4 km, röd slinga 6 km och grön 3 km.

Vackra Lagaoset

Vid Lagans mynning eller Lagaoset är intresset för sportfisket av lax och havsöring stort. Naturen här är föränderlig med de strandsporrar, som bildas när havsströmmarna får utloppet att sakta flytta sig norrut. En vacker plats att besöka och kanske prova på kitesurfing!

Service i Mellbystrand

Sommarparadiset Mellbystrand är uppbyggt kring turismen. För att tillmötesgå de många besökarna och de fast boende finns bland annat restauranger, affärer, köpcenter, turistboende, förskola, skola och äldreomsorg. Orten bjuder också på många utomhusaktiviteter förutom havsbad till exempel äventyrsgolf, minigolf, boule, poolbad, surfcafé, motionsslingor, tipspromenader och en strandnära mountainbikeled.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Emma Randevik
Sidan granskad den 1 augusti 2017