JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Flytta hit / Inflyttarservice / Bo / Tätorter / Skummeslövsstrand

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Skummeslövsstrand

Med havet in på knutarna har Skummeslövsstrand blivit en attraktiv boendeort.

Fler och fler väljer att flytta till Skummeslövsstrand. Närheten till havet, goda kommunikationer, Tennisstadion och närheten mellan människorna är faktorer som gör orten attraktiv. Visserligen är bara en fjärdedel av husen bebodda under hela året men antalet åretruntboende ökar hela tiden.

Skummeslövsstrand har cirka 1500 invånare och ligger vid Laholmsbukten, mellan Mellbystrand och Båstad, på Hallands sydspets. Orten är belägen på södra delen av en av Sveriges längsta sandstränder och är en utpräglad badort. Stranden mellan Mellbystrand och Skummeslöv är utmärkt för långa promenader vid vattenbrynet eller bland klitterna och sanddynerna. Här finns långgrunda och barnvänliga stränder och havsbad.

Populär badort

Skummeslövsstrand anlades av grosshandlare Carl Wingren med kompanjoner, som under 1920-talet köpte strandnära mark av lokala bönder för att stycka av till tomter för sommarstugor och barnkolonier. I dag är bad- och sommarorten kompletterad med ett starkt ökat åretruntboende.

Skummeslövs Tennisklubb

Här finns Skummeslövs Tennisklubb, en av Sveriges största tennisanläggningar med 9 grusbanor. Tennisstadion är öppen för alla. I slutet av april brukar banorna vara klara för spel. Klubben har även utökat med en padelbana för de spelsugna.

Svarvareskogen

I anslutning till Skummeslövs Tennisstadion ligger Svarvareskogen. Den skapades av svarvaren Johannes Carlsson för länge sedan, därav namnet. I dag utgör Svarvareskogen en grön oas med ett stort antal frekvent nyttjade vandringsstigar och två motionsslingor.

Service i Skummeslövsstrand

Det finns bra service på orten såsom dagligvaruhandel, vårdcentral, bageri och café, frisör, färg- och golvbutik, restauranger, hotell, turistboende, förskolor, skola (i Skottorp), bank, äldreomsorg och bygdegården/samlingslokalen Skoskumsgården. Rekreationsmöjligheterna är flera och förutom havsbad finns minigolfbana, motions- och vandringsslingor, tre naturreservat, föreningsverksamhet året runt och en tempererad utomhusbassäng under sommaren. Sveriges nationella Cykelled Nr 1 - Kattegattleden - mellan Helsingborg och Göteborg passerar genom hela Skummeslövsstrand.

Allarp

Ett nytt område håller på att växa upp i södra Skummeslövsstrand. De närmaste tio åren kommer det nya området alldeles intill Skåne, längst söderut i Laholms kommun, att bli ett samhälle med omkring 1000 invånare. Det nya bostadsområdet kallas Allarp. Där kommer det att finnas omkring hundra arbetstillfällen och innehålla förskola, en blandning av villor och hyreslägenheter samt generationsboende.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Emma Randevik
Sidan granskad den 11 april 2019