Du är här: Start / Om kommunen / Flytta hit / Inflyttarservice / Verka/Arbeta

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Verka och arbeta i kommunen

Förstora bilden - Shopping1_72.jpg

Gynnsamt läge

Med ett av Sveriges bästa företagsklimat och ett gynnsamt geografiskt läge hälsar vi dig välkommen till Laholms kommun.
Här sjuder företagsamheten. Vi har drygt 3 200 olika bolag och enskilda firmor, och varje år startar eller etableras mellan 80 och 120 nya företag.

Ryggraden i näringslivsstrukturen är tillverkande små- och medelstora företag inom främst trä-, plast- och verkstadsbranschen, livsmedelsindustri och grafisk produktion. Jord- och skogsbruket är fortfarande stort men tjänstesektorn ökar successivt.

Under Näringsliv & jobb kan du läsa om vad vi som kommun kan göra för dig som vill starta eller etablera ett företag eller redan driver ett. Här hittar du också information om upphandlingar.

Jobb

För att främja vår utveckling och tillväxt arbetar vi målmedvetet med arbetsmarknadsfrågor med gemensam organisation kring arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och näringslivsenhet. 

Här finns rådgivning och insatser för företags- och affärsutveckling, kompetensutveckling och skräddarsydd uppdragsutbildning för näringslivet och högskoleutbildning på distans.

Samarbetet med arbetsförmedling, rekryteringsföretag och företag i kommunen stärker också möjligheten till anställning. 

Välkommen till oss

Som företagare vill Laholms kommun att du ska känna dig välkommen, och att vi ger dig snabb och smidig service när det gäller företags- och näringslivsfrågor. Samma välkomnande ger vi ge dig som söker utbildning eller är på väg ut i arbetslivet.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Emma Alm
Sidan granskad den 8 april 2019

Inflyttarservice

Medborgarservice

Medborgarservice
Växel: 0430-150 00
Humlegången 6
312 80 Laholm

Medborgarservice öppettider:

  • Måndag-onsdag klockan 07.45-17.00
  • Torsdag klockan 07.45-17.30
  • Fredag klockan 07.45-17.00

Laholms kommuns telefonväxel öppnar klockan 08.00.