JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Flytta hit / Inflyttarservice / Verka/Arbeta

Verka och arbeta i kommunen

Gynnsamt läge

Med ett av Sveriges bästa företagsklimat och ett gynnsamt geografiskt läge hälsar vi dig välkommen till Laholms kommun.
Här sjuder företagsamheten. Vi har drygt 3 200 olika bolag och enskilda firmor, och varje år startar eller etableras mellan 80 och 120 nya företag.

Ryggraden i näringslivsstrukturen är tillverkande små- och medelstora företag inom främst trä-, plast- och verkstadsbranschen, livsmedelsindustri och grafisk produktion. Jord- och skogsbruket är fortfarande stort men tjänstesektorn ökar successivt.

Under Näringsliv & jobb kan du läsa om vad vi som kommun kan göra för dig som vill starta eller etablera ett företag eller redan driver ett. Här hittar du också information om upphandlingar.

Jobb

För att främja vår utveckling och tillväxt arbetar vi målmedvetet med arbetsmarknadsfrågor inom flera olika verksamheter så som arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och näringslivsenhet.

Här finns rådgivning och insatser för företags- och affärsutveckling, kompetensutveckling och skräddarsydd uppdragsutbildning för näringslivet och högskoleutbildning på distans.

Samarbetet med arbetsförmedling, rekryteringsföretag och företag i kommunen stärker också möjligheten till anställning.

Välkommen till oss

Som företagare vill Laholms kommun att du ska känna dig välkommen, och att vi ger dig snabb och smidig service när det gäller företags- och näringslivsfrågor. Samma välkomnande ger vi ge dig som söker utbildning eller är på väg ut i arbetslivet.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Emma Randevik
Sidan granskad den 8 april 2019