JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Kvalitet och jämförelser / Kvalitetsdeklarationer / Bibliotek

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Bibliotek

Det här är vi

I Laholms kommun finns det bibliotek i Laholm (Stadsbiblioteket), Knäred och Våxtorp. Vi har en bokbuss som kör till ett 80-tal hållplatser i kommunen.

Biblioteket är en mötesplats och du ska känna dig välkommen oavsett om du vill låna böcker, läsa dagstidningar och tidskrifter, använda datorer, studera, titta på en utställning, ta del av vår programverksamhet eller någon annan del av bibliotekets utbud, eller kanske bara koppla av en stund.

Vi har öppet för alla och det är gratis att låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, talböcker, språkkurser med mera. Filmer finns att hyra, både för barn och vuxna.

Bibliotekets personal svarar gärna på dina frågor och hjälper dig med informationssökning och annat.

Välkommen till biblioteket!

Vårt ansvar

Biblioteken

 • Du får hjälp av utbildade bibliotekarier i informationsdiskarna på våra bibliotek samt i Bokbussen.
 • Lån av böcker, tidskrifter och ljudmedier är avgiftsfria.
 • Medieutbudet präglas av allsidighet, kvalitet och aktualitet och du har möjlighet att påverka utbudet genom att lämna inköpsförslag till personalen.
 • Du har möjlighet att fjärrlåna böcker från andra bibliotek genom oss.
 • Du har möjlighet att låna litteratur på ditt modersmål.
 • Du som har svårt att läsa tryckta böcker har tillgång till olika medier för personer med funktionsnedsättning.
 • Du som på grund av ålder eller funktionsnedsättning har svårt att komma till biblioteket har möjlighet att få Boken kommer-service.
 • Biblioteket har tillgängliga lokaler och en tillgänglig webbplats där du kan söka i vår bibliotekskatalog, låna om och reservera böcker.
 • Biblioteket har programverksamhet för alla åldrar, bl.a. sagostunder och barnteater samt föredrag och bokprat för vuxna.
 • Biblioteket arbetar läsfrämjande i syfte att stärka barns språkutveckling och väcka läslust.

 Bokbussen

 • Du har möjlighet att påverka hållplatsernas placering, hållplatstider och hur länge bussen stannar på hållplatsen. Kontakta Bokbussen eller Stadsbiblioteket.
 • Du ska få information om inställda turer, antingen genom information i Bokbussen, anslag vid hållplatsen, annons i dagspressen, på bibliotekets webbplats, Facebook eller via telefonsamtal.

Synpunkter, klagomål och beröm

Synpunkter, klagomål och beröm ger oss värdefull information för att bli bättre. Därför vill vi gärna att du berättar vad du tycker om det vi gör och det bemötande vi ger. Lämna  dina synpunkter via www.laholm.se eller Medborgarservice på telefon 0430-150 00.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jonas Påhlsson
Sidan granskad den 28 maj 2018