JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Kvalitet och jämförelser / Kvalitetsdeklarationer / Teckningsmuseet

Teckningsmuseet

Det här är vi...

Vid Hästtorget i centrala Laholm ligger Teckningsmuseet i Laholm, Nordens enda museum för teckningskonst. Museets ambition är att lyfta fram teckningen som konstart och vara ett forum för såväl nya strömningar som historiska återblickar.

Här visas tillfälliga utställningar med nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur museets omfattande samling (samlingen ägs av Stiftelsen Teckningsmuseet i Laholm). Den publika verksamheten bjuder även på workshopar, föredrag, konserter och pedagogisk verksamhet för skolan.

I museets butik finns presentartiklar och centralt i huset ligger museets café.

Ett besök på Teckningsmuseet är också en arkitektonisk upplevelse. Museet huserar i Laholms gamla brandstation, som fått en modern och spännande tillbyggnad med ansiktet mot Lagan. I huset hittar du också Laholms keramikmuseum.

Vårt ansvar

På Teckningsmuseet kan du uppleva unika utställningar producerade exklusivt av och för museet. Utställningarna skiftas flera gånger per år.

På Teckningsmuseet har du möjlig het att genom skiftande utställningar se ett urval av den omfattande samlingen som består av över 20 000 teckningar.

På Teckningsmuseet har du möjlighet att hitta en kreativ frizon i den öpp- na tecknarateljén på nedre plan. Här kan du tillsammans med andra upp täcka och utveckla nya sätt att prata om och se på bilder och konst. I tecknarateljén kan du själv skapa, berätta och utveckla din kreativitet i vårt pedagogiska program, eller på egen hand med vägledande material.

På Teckningsmuseet erbjuds alltid pedagogiska program till skolklasser eller andra grupper som anpassas efter målgrupp och ålder.

På Teckningsmuseet kan du delta i kostnadsfria guidade visningar varannan vecka.

Synpunkter, klagomål och beröm

Synpunkter, klagomål och beröm ger oss värdefull information för att bli bättre. Därför vill vi gärna att du berättar vad du tycker om det vi gör och det bemötande vi ger. Lämna dina syn- punkter via www.laholm.se eller Medborgarservice på telefon 0430-150 00.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jonas Påhlsson
Sidan granskad den 11 januari 2021