JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Kvalitet och jämförelser / Kvalitetsdeklarationer / Turism

Turism

Det här är vi...

Med Sveriges längsta sandstrand, Hallands största flod och massor av sjöar är det alltid nära till vatten i Laholms kommun. Nu har vi drygt 24 000 invånare och vi växer stadigt. Staden är Hallands äldsta med anor från mitten av 1200-talet. Det medeltida arvet undgår ingen som promenerar i Gamleby – den äldsta delen av staden. Men Laholm har äldre spår än så: i Hasslöv finns Lugnarohögen, en världsunik bronsåldersgrav som lockat hundratusentals besökare sedan 1927.

På grund av de många offentliga konstverken kallas Laholm "den lilla staden med de stora konstverken". Den omfattande utsmyckningen initie- rades en gång i tiden av Laholms berömde borgmästare, Axel Malmquist (1895–1980). I kommunen finns också ett flertal museer och gallerior, däribland Teckningsmuseet, Nordens enda museum för teckningskonst.

Laholm utstrålar ofta ett lantligt lugn och ro, men här finns mängder av aktiviteter och äventyr för både stora och små. Under sommarhalvåret kan du exempelvis bada i havet, kite- och vindsurfa, spela golf, åka rodel eller cykla på Kattegattleden. På vintern rekommenderas Vallåsens skidanläggning på Hallandsås, längdskidspåren i Vindrarp och Folkhälsocentrums simhall – för de som vill bada året om.

Sportfisket har under lång tid varit en populär fritidssysselsättning längs Lagans stränder. Spinnfisket dominerar men det finns även sträckor lämpade för flugfiske. Fina fiskevatten finns också i Smedjeån, Stensån och Hjörneredssjöarna.

Vårt ansvar

Turismenheten ska tillhandahålla och förmedla aktuell turistinformation i tryckt form, på www.visitlaholm.se, sociala medier samt vid förfrågningar via telefon, mejl eller i samband med att du gör ett personligt besök i turistbyrån vid Hästtorget.

På turistbyrån kan du få detaljerad information om besöksmål, aktiviteter, evenemang och boenden i Laholm, Halland samt dess närområden.

Turistbyrån säljer fiskekort, souvenirer samt biljetter till diverse evenemang.

Turismenheten ska även främja kvalitativa evenemang med bredd och spets riktade till olika målgrupper.

Synpunkter, klagomål och beröm

Synpunkter, klagomål och beröm ger oss värdefull information för att bli bättre. Därför vill vi gärna att du berättar vad du tycker om det vi gör och det bemötande vi ger. Lämna dina synpunkter via www.laholm.se eller Medborgarservice på telefon  0430-150 00.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jonas Påhlsson
Sidan granskad den 11 januari 2021