JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Landsbygdsutveckling / Badbryggan i Skummeslövsstrand

Badbryggan i Skummeslövsstrand

Laholmsbuktens första badbrygga finns i Skummeslövsstrand och är 120 meter lång och 3 meter bred  med en 8 kvadratmeter stor plattform längst ut. Bryggan är nu en central och naturlig mötesplats för boende och besökare i området och har ökat tillgängligheten till havet. Badbryggan är till för att alla som vill ska kunna njuta av havet och är tillgänglig för besökare och boende såväl äldre som barnfamiljer och personer med funktionsvariation.

Redan 1995 initierade Skummeslövsstrands badortsförening arbetet med en badbrygga genom att lämna in ett förslag på en tillgänglighetsanpassad brygga i Skummeslövsstrand. Det krävdes två större utredningar innan det klargjorts att det var möjligt att bygga en brygga på platsen. 

Genom medfinansiering från Skummeslövs badortsförening som samlade in bidrag från företag och privatpersoner samt bidrag från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling blev det möjligt för Laholms kommun att bygga bryggan. Efter det tecknades avtal med markägaren Skummeslövs Tångallmännings samfällighetsförening. Första spadtaget togs den 20 september 2019 för bryggan som sedan slutbesiktigades den 20 december 2019. Flera som längtat länge efter bryggan passade på att bada vid invigningen den 18 januari.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Reino Jacobsson
Sidan uppdaterad den 28 januari 2021