JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Landsbygdsutveckling / Lev din dröm

Obebodda hus får nytt liv

Många lever sin dröm på landsbygden i Laholms kommun. Flera av dem arbetar och driver sina företag, helt eller delvis, hemifrån. För att inspirera fastighetsägare till obebodda hus och personer som är intresserade av att flytta ut på landet, vill vi dela med oss av några filmer från personer som lever sin dröm på Laholms landsbygd.

Familjen Jakobsson skapade drömboende av ett ruckel

Kristian Jakobsson har tillsammans med sin Felicia och sonen Vilgot totalrenoverat sitt hus, mestadels med återvunnet material, utan att ta några lån. När Kristian inte fixar med fastigheten och tomten bygger han MTB-banor runt om i landet. Klicka på bild nedan.

Eva och Jörgen köpte en gammal landsbygdsskola och fick obegränsat med plats för sina passioner

Eva och Jörgen Persson arbetar med musik, bild och kommunikation i en gammal landsbygdsskola som blev deras hem för flera år sedan. Fastigheten har många hus så det finns gott om plats för musikstudio, tyglager, vedpanna, växtodling, höns och mycket mycket mer. Klicka på bild nedan.

Keramikern Maria berättar om lantlig idyll och 200-årigt drömhus

Maria Lindström är keramiker och har sin skaparverkstad och husbehovsodling alldeles intill det vasstaksbeklädda bostadshuset. Till ackompanjemang av tupparnas galande och landsbygdens rogivande symfoni får hennes kreativitet blomstra ikapp med den färgsprakande trädgården. Klicka på bild nedan.

Susanne lever sin dröm med får och hästar på landet utanför Veinge

Susanne Bååth Jacobsson har utvecklat sidoverksamheter till gårdens får, höns och odlingar. Ofta med följe av hunden Tessa hänvisas glampinggästerna till sitt praktfulla tält med utsikt över de vida fälten vid den porlande bäcken. Klicka på bild nedan.

 

Fler exempel på folk som lever sin dröm i Laholms kommun kommer under 2021.

Projektet Lev din dröm

Konceptet ”Lev din dröm” fokuserar på att marknadsföra landsbygden och ta till vara på obebodda hus. Ett initiativ som från början kommer från Örnsköldsvik, men som utvecklats av Falkenbergs kommun och fått mycket medial uppmärksamhet. Sedan har även Hylte kommun anammat konceptet och haft stor framgång.

Även Laholms kommun gör en riktad insats att få nytt liv och innehåll i obebodda hus, om än i något mindre skala än projekten i Falkenberg och Hylte.

Den viktigaste aktiviteten är att uppvakta fastighetsägare till obebodda hus för att göra dem intresserade av att sälja eller hyra ut. Det kommer ske genom ett eller flera postutskick till dem och marknadsföring i sociala medier och andra kanaler.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Reino Jacobsson
Sidan uppdaterad den 17 november 2020