JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Organisation / Kultur- och utvecklingsverksamhet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Kultur- och utvecklingsverksamhet

Kultur- och utvecklingsnämnden styr kultur- och utvecklingsverksamheten. Det är den verksamhet i kommunen som spänner över flest områden.

Kultur- och utvecklingsverksamheten är uppdelad i tre avdelningar: Utbildning, Arbetsmarknad och Kultur & fritid. Dessa avdelningar är i sin tur uppdelade i olika enheter. En stab med diverse stödfunktioner ligger organiserad direkt under verksamhetschef.

Avdelning Utbildning:

  • Gymnasieutbildning ansvarar för det egna gymnasiet Osbeck såväl som gymnasiesärskola och gymnasieutbildning på annan ort. Vi skall utveckla Campus till en självklar mötesplats och en ut bildningsplats av högsta kvalitet. 
  • Vuxenutbildning ansvarar för alla former av vuxenutbildning samt SFI. Vi erbjuder möjligheter, utmaningar och en väg vidare i livet för alla som vill utvecklas. 
  • Kulturskola ansvarar för 39 olika utbildningsinriktningar från klassiska instrument till animation. Vi hjälper dig hitta din kreativitet och ditt unika uttryck.  

Avdelning Arbetsmarknad:

  • JobbLaholm & Vägledningscentrum erbjuder coaching, rådgivning och individuellt stöd i samarbete med andra myndigheter för att hjälpa dig vidare till arbete eller studier. Vi arbetar med individer med individens behov i centrum.   
  • Jobbcenter & Daglig verksamhet erbjuder arbetsträning respektive arbete till de som utvecklar sig för att gå vidare till nya jobb eller har rätt till stöd inom LSS. Vi arbetar med utvecklingsinriktade insatser för att, dag för dag, ta oss allt närmare arbetsmarknaden. 
  • Integration ansvarar för flyktingmottagning, samhällsorientering och andra insatser för nyanlända. Vi skall ge våra nya laholmare de bästa förutsättningarna att komma in i samhället, bli en del av Laholm och bidra till vår gemensamma välfärd.

Avdelning Kultur & fritid:

  • Fritid ansvarar för bland annat Folkhälsocentrum, idrotts- och motionsanläggningar, Aktivitetshuset på Campus och våra fritidsgårdar. Vi stöttar det ideella föreningslivet och arbetar för att alla invånare skall kunna ha en meningsfull fritid.
  • Kultur ansvarar för Teckningsmuseet, Laholms teater, Gamla krukmakeriet, den offentliga konsten, Lugnarohögen och våra övriga kulturminnen. Vi arbetar för att erbjuda ett brett kulturutbud som både bekräftar och utmanar.
  • Turism- och destinationsutveckling ansvarar för Turistbyrån och visitlaholm.se. Vi försöker synliggöra allt det fantastiska i Laholm och bygga vårt varumärke.
  • Bibliotek ansvarar för Laholms stadsbibliotek, filialbibliotek och bokbuss. Vi är demokratins, transparensens och informationens samlingspats.

Politisk styrning

Vill du veta vem som styr i kultur- och utvecklingsnämnden klickar du på länken "Kultur- och utvecklingsnämnd" i högerspalten.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Kristina Rosendahl
Sidan uppdaterad den 2 februari 2018