JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Organisation / Kultur- och utvecklingsförvaltningen

Kultur- och utvecklingsförvaltningen

Kultur- och utvecklingsnämnden styr kultur- och utvecklingsförvaltningen. Det är den förvaltning i kommunen som spänner över flest områden.

Kultur- och utvecklingsförvaltningen är uppdelad i tre verksamheter: Frivilliga skolformer, Arbetsmarknad och Kultur & fritid. Dessa verksamheter är i sin tur uppdelade i olika enheter. En stab med diverse stödfunktioner ligger organiserad direkt under förvaltningschef.

Verksamhet Frivilliga skolformer

  • Gymnasieutbildning ansvarar för det egna gymnasiet Osbeck såväl som gymnasiesärskola och gymnasieutbildning på annan ort. Vi skall utveckla Campus till en självklar mötesplats och en ut bildningsplats av högsta kvalitet. 
  • Vuxenutbildning ansvarar för alla former av vuxenutbildning samt SFI. Vi erbjuder möjligheter, utmaningar och en väg vidare i livet för alla som vill utvecklas. 
  • Kulturskola ansvarar för 39 olika utbildningsinriktningar från klassiska instrument till animation. Vi hjälper dig hitta din kreativitet och ditt unika uttryck.  

Verksamhet Arbetsmarknad

  • Jobb Laholm och Vägledningscentrum erbjuder coaching, rådgivning och individuellt stöd i samarbete med andra myndigheter för att hjälpa dig vidare till arbete eller studier. Vi arbetar med individer med individens behov i centrum.   
  • Jobbcenter och Daglig verksamhet erbjuder arbetsträning respektive arbete till de som utvecklar sig för att gå vidare till nya jobb eller har rätt till stöd inom LSS. Vi arbetar med utvecklingsinriktade insatser för att, dag för dag, ta oss allt närmare arbetsmarknaden. 
  • Integration ansvarar för flyktingmottagning, samhällsorientering och andra insatser för nyanlända. Vi skall ge våra nya laholmare de bästa förutsättningarna att komma in i samhället, bli en del av Laholm och bidra till vår gemensamma välfärd.

Verksamhet Kultur och fritid

  • Fritid ansvarar för bland annat Folkhälsocentrum, idrotts- och motionsanläggningar, Aktivitetshuset på Campus och våra fritidsgårdar. Vi stöttar det ideella föreningslivet och arbetar för att alla invånare skall kunna ha en meningsfull fritid.
  • Kultur ansvarar för Teckningsmuseet, Laholms teater, Gamla krukmakeriet, den offentliga konsten, Lugnarohögen och våra övriga kulturminnen. Vi arbetar för att erbjuda ett brett kulturutbud som både bekräftar och utmanar.
  • Turism- och destinationsutveckling ansvarar för Turistbyrån och visitlaholm.se. Vi försöker synliggöra allt det fantastiska i Laholm och bygga vårt varumärke.
  • Bibliotek ansvarar för Laholms stadsbibliotek, filialbibliotek och bokbuss. Vi är demokratins, transparensens och informationens samlingspats.

Organisationsbild

Klicka på dokumentet på denna sida så ser du hur kulur- och utvecklingsförvaltningen är organiserad.

Politisk styrning

Vill du veta vem som styr i kultur- och utvecklingsnämnden klickar du på länken "Kultur- och utvecklingsnämnd" i högerspalten.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 8 januari 2021