JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Organisation / Miljökontor

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Miljökontor

Undersökning av enskilda brunnar är en av många uppgifter som miljökontoret handhar.

Verksamhetens huvuduppgift är att på uppdrag av miljö- och byggnadsnämnden bedriva tillsyn, prövning och rådgivning med stöd av livsmedelslagen och miljö-
balken.

Som tillsynsmyndighet möter miljökontoret ett stort antal företag och enskilda. En bra kontakt, med allt vad det innebär, är naturligtvis viktig. Kontoret besöker varje år cirka 500 lantbruk, industrier, livsmedelsverksamheter, skolor mm. Dessutom handläggs ett stort antal ärenden som prövning av värmepumpsanläggningar, enskilda avlopp, renhållningsärenden, prövning av industriverksamhet och offentliga lokaler, klagomål på exempelvis buller och lukt.

En viktig uppgift för kontoret är att delta i kommunens planeringsprocess så att miljöfrågorna, exemeplvis klimatfrågan, kommer med i planeringen och att kommunens mål och vision uppnås.

Politisk styrning

Vill du veta vem som styr i miljö- och byggnadsnämnden klickar du på länken "Miljö- och byggnadsnämnd" på denna sida.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Kristina Rosendahl
Sidan granskad den 11 april 2018