JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Trygg och säker / Krisberedskap / Krisstöd - Posom

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Krisstöd - Posom

Posom står för psykiskt och socialt omhändertagande vid olyckor och katastrofer.

Gruppen består av kommunens verksamheter, kyrkan, polisen och diverse övriga aktörer.

Uppdraget för Posom är att i det akuta skedet stödja individer och familjer, upprätta stödcentra och samverka med övriga organisationer som berörs av händelser. Posom ansvarar även för krisstödet ute i kommunerna till de personer som inte är i behov av sjukhusvård i samband med händelser. I samtliga halländska kommuner finns grupper för psykiskt och socialt omhändertagande som kan kallas in av ansvariga i kommunen. Organisationen ser något olika ut beroende på bland annat kommunernas storlek och övrig orga­nisation men ansvarsområdet är likartat.

Vill du veta mer om kommunens POSOM, se kontakt på denna sida. 

Samverkan skall ske med andra kommuners POSOM-grupper samt Regionens psykologisk/psykiatrisk katastrofledningsgrupp (PKL-grupp).

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: UMG
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jörgen Nilsson
Sidan uppdaterad den 14 december 2017