JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Trygg och säker / Människan bakom uniformen

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

MBU - Människan bakom uniformen

Människan bakom uniformen (MBU) är utbildning för ungdomar i Laholms kommun där de lär känna människan bakom uniformen. Samtidigt får de en liten inblick i deras yrken.

Är du 15-20 år, bosatt i Laholms kommun och nyfiken på att lära känna människan bakom uniformen? Ta då chansen att träffa personal inom socialtjänsten, fritidsledare, polisen, räddningstjänsten och ambulanssjukvården.

MBU har sin upprinnelse i Göteborg varifrån den spritts till flera städer i Sverige. Laholm har haft MBU i fyra omgångar och det är ett samarbete mellan Laholms kommun, socialtjänst, polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård. Tanken med MBU är att ge ungdomar insyn och förståelse för olika samhällsstödjande yrken. Personalen inom yrkena får i sin tur lära känna ungdomarna.

Ungdomar mellan 15-20 år, bosatta i Laholms kommun har möjligheten att söka till MBU under våren 2023, då får du träffa personal inom socialtjänsten, fritidsledare, polisen, räddningstjänsten och ambulanssjukvården. 

Utbildning

Träffarna äger rum under tio veckor, på olika arbetsplatser. Här får ungdomar tillsammans med personal från de olika yrkena prova på delar av deras arbetsuppgifter samtidigt som de får lite insikt i deras vardag och därmed ökad förståelse för dessa samhällsviktiga yrken. Dessutom hoppas berörda yrkeskategorier väcka ungdomarnas intresse för sina respektive yrken. Utbildningen under de tio veckorna är helt kostnadsfri.

Ambassadörer

Efter avslutad termin kan de ungdomar som vill fortsätta som MBU-ambassadörer. Då får du vara med och utveckla arbetet, hjälpa till med marknadsföring och rekrytering till nya grupper samt hjälpa till vid träffarna under kommande terminer. Under hösten 2022 har MBU:s ambassadörer startat en egen förening i syfte att kunna hitta på olika aktiviteter i MBU:s anda. Har du tidigare varit med i MBU och vill vara ambassadör? Kontakta Hilda Svensson Thunström.

 Samtliga deltagare, ambassadörer och ledare från vårens MBU 2022.

 

 Mer information finns på sociala medier:

”MBU Laholm” på Facebook

@mbulaholm på Instagram

@mbulaholm på TikTok

 

Kontakt

För mer information kontakta:
Gruppledare Maja Svensson
Mobil: 070 – 249 29 87
E-post: maja.svensson@laholm.se

Gruppledare Hilda Svensson Thunström
Mobil: 070 - 241 73 27
E-post: hilda.thunstrom.svensson@laholm.se

Gruppledare Mirro Liliengren
Mobil: 073 – 069 99 40
E-post: mirro.liliengren@edu.laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Andreas Nilsson
Sidan uppdaterad den 24 augusti 2022