Du är här: Start / Om kommunen / Trygg och säker / Människan bakom uniformen

MBU - Människan bakom uniformen

Förstora bilden - Tjej_polis_2019_01.jpg

Med start den 6 mars inleds en utbildning för ungdomar i Laholms kommun där de lär känna människan bakom uniformen.

Är du 15-20 år, bosatt i Laholms kommun och nyfiken på att lära känna människan bakom uniformen? Ta då chansen att träffa personal inom polisen, räddningstjänsten och ambulanssjukvården.

MBU (människan bakom uniformen) har sin upprinnelse i Göteborg varifrån den spritts till flera städer i Sverige. I Laholm lanseras verksamheten under 2019, och är här ett samarbete mellan Laholms kommun, polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård.
Tanken med MBU är att ge ungdomarna insyn och förståelse för olika samhällsstödjande yrken. Personalen inom yrkena får i sin tur lära känna ungdomarna.

Utbildning

En kväll i veckan, under tio veckor, träffas gruppen på olika arbetsplatser. Här får ungdomarna tillsammans med personal från de olika yrkena prova på delar av deras arbetsuppgifter samtidigt som de får lite insikt i deras vardag och därmed ökad förståelse för dessa samhällsviktiga yrken. Dessutom hoppas berörda yrkeskategorier väcka ungdomarnas intresse för sin respektive yrken. Utbildningen under de tio veckorna är helt kostnadsfri.

Ambassadörer

Efter avslutad termin kan de ungdomar som vill fortsätta som MBU-ambassadörer. Då får man vara med och utveckla arbetet, hjälpa till med marknadsföring och rekrytering till nya grupper samt hjälpa till vid träffarna under kommande terminer.

Ansökan och uttagning

Din ansökan skickas till gruppledaren för MBU som sedan tillsammans med arbetsgruppen väljer ut deltagarna. Valet av deltagare baseras på målet att få en så stor spridning som möjligt gällande ålder, kön och etnicitet. Blir man utvald får man komma på en intervju och därefter skrivs ett kontrakt.

Vårterminens kurs startar den 6 mars och slutar den 15 maj. Sista ansökningsdag är den 10 februari.

Ansökningsformuläret finns via länk på denna sida.

Kontakt

För mer information kontakta:
gruppledare Maja Svensson
Mobil: 070 - 249 29 87
E-post: maja.svensson@laholm.se

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: JQQ
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Andreas Nilsson
Sidan uppdaterad den 10 januari 2019

Länk