JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Om kommunen / Trygg och säker / Människan bakom uniformen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

MBU - Människan bakom uniformen

Med start vecka 37 (15 september) inleds höstens utbildning för ungdomar i Laholms kommun där de lär känna människan bakom uniformen. Samtidigt får de en liten inblick i deras yrken.

Är du 15-20 år, bosatt i Laholms kommun och nyfiken på att lära känna människan bakom uniformen? Ta då chansen att träffa personal inom socialtjänsten, fritidsledare, polisen, räddningstjänsten och ambulanssjukvården.

MBU (Människan bakom uniformen) har sin upprinnelse i Göteborg varifrån den spritts till flera städer i Sverige. I Laholm körs tredje omgången i gång i höst och är här ett samarbete mellan Laholms kommun, socialtjänst, polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård.
Tanken med MBU är att ge ungdomarna insyn och förståelse för olika samhällsstödjande yrken. Personalen inom yrkena får i sin tur lära känna ungdomarna.

Utbildning

En kväll i veckan, under tio veckor, träffas gruppen på olika arbetsplatser. Här får ungdomarna tillsammans med personal från de olika yrkena prova på delar av deras arbetsuppgifter samtidigt som de får lite insikt i deras vardag och därmed ökad förståelse för dessa samhällsviktiga yrken. Dessutom hoppas berörda yrkeskategorier väcka ungdomarnas intresse för sin respektive yrken. Utbildningen under de tio veckorna är helt kostnadsfri.

Ambassadörer

Efter avslutad termin kan de ungdomar som vill fortsätta som MBU-ambassadörer. Då får man vara med och utveckla arbetet, hjälpa till med marknadsföring och rekrytering till nya grupper samt hjälpa till vid träffarna under kommande terminer.

Efter höstens slutövning samlades MBU-ungdomarna tillsammans med poliser, ambulanspersonal, räddningstjänst och socialtjänstens ungdomsteam på brandstationen i Laholm.

Ansökan och uttagning

Din ansökan skickas till gruppledarna för MBU som sedan tillsammans med arbetsgruppen väljer ut deltagarna. Valet av deltagare baseras på målet att få en så stor spridning som möjligt gällande ålder, kön och etnicitet. Blir man utvald får man komma på en intervju och därefter skrivs ett kontrakt.

Höstterminens kurs startar 15:e september (v. 37) och slutar 24:e november (v. 47), med uppehåll under höstlovet.
Träffarna kommer vara på onsdagar kl. 17.00 - 20.00.
Sista ansökningsdag är den 2:e september.

Mer information finns på sociala medier: ”MBU Laholm” på Facebook och @mbulaholm på Instagram.

Ansökningsformuläret finns via länk på denna sida.

OBS! Ni som blev antagna senaste omgången, som fick avbrytas utifrån pandemin, behöver ansöka igen om ni vill delta i höstens omgång.

Kontakt

För mer information kontakta:
Gruppledare Joel Davidsson
Mobil: 070 - 285 19 11
E-post: joel.davidsson@laholm.se

Gruppledare Hilda Svensson Thunström
Mobil: 070 - 241 73 27
E-post: hilda.thunstrom.svensson@laholm.se

Gruppledare Mirro Liliengren
Mobil: 073 – 069 99 40
E-post: mirro.liliengren@edu.laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Andreas Nilsson
Sidan uppdaterad den 4 februari 2020