Sök Kontakt

Familjehem

Tecknad bild på två vuxna och tre barn med en regnbåge i bakgrunden.

Vill du hjälpa en annan människa? Lever du i en trygg och stabil social situation, och känner att det finns tid och plats? Då är du välkommen att bli familjehem.

Vad är ett familjehem?

Ett familjehem är en plats där ett barn vårdas och fostras som en familjemedlem. Det kan vara en kortare eller längre period. Innan ett barn placeras i ett familjehem gör socialtjänsten en noggrann utredning av familjen och barnet. Familjen måste passa barnets behov.

Barnets behov i fokus

Ett familjehem tar hand om barnet på alla sätt och samarbetar med socialtjänsten. Om du idag har en familj med barn, en parrelation utan barn eller lever ensam spelar ingen roll. Barnets bästa står alltid i centrum. Socialtjänsten ger stöd och träning till familjehemmet.

Anmäl ditt intresse för att bli familjehem

Om du är intresserad av att bli familjehem kan du anmäla ditt intresse via familjehemsverige. Det är en nationell tjänst för dig som vill bli familjehem. Där kan du läsa mer och testa om du är redo att bli familjehem.

E-tjänst - anmäl ditt intresse att bli familjehem Länk till annan webbplats.

Det behövs fler familjehem

Vi har alltid fler barn som har behov att få en ny familj än vad vi har familjehem. De halländska kommunerna har en gemensam rekryteringskampanj för att belysa detta. Den heter Våga växa.

Rekryteringskampanj - Våga växa

Att öppna dörren för ett barn som har det tufft kräver mod, men du och din familj blir belönad. Att vara viktig för någon är en svårslagen känsla. I det regionala samarbetet har vi tillsammans tagit fram en kort film på 1 minut om att vara familjehem, kika gärna på den här nedan.

Kontaktuppgifter

Kontakta familjehemssekreterarna

0430-150 00

familjehem.soc@laholm.se

Vill du komma i kontakt med oss direkt, skicka att mejl med telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi har möjlighet.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Synpunkter, klagomål och förbättringsförslag

Har du synpunkter på eller är missnöjd med verksamheten inom socialnämndens områden?
Berätta det för oss! Att ta tillvara dina synpunkter är ett viktigt led i vårt kvalitetsarbete.

Blankett för synpunkt, klagomål och förbättringsförslag Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan