Sök Kontakt

Daglig verksamhet

Det är viktigt att vardagen känns rolig och meningsfull. Det kan du uppnå genom att arbeta, delta i olika aktiviteter eller genom att umgås med andra. Om du med funktionsnedsättning behöver hjälp, finns det flera olika alternativ.

Så här ansöker du om daglig verksamhet

Det är Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) som bestämmer om du har rätt till daglig verksamhet.

Efter att du har skickat in din ansökan kommer du bli kontaktad av en handläggare som hjälper dig vidare. Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din ansökan är du välkommen att kontakta oss på mejl.

myndighet.funktionsstod@laholm.se

Du ansöker om daglig verksamhet genom att fylla i blanketten och skicka in denna:

Jobba inom Daglig verksamhet

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett arbete så finns det i stället möjlighet att få jobb inom daglig verksamhet som är så likt ett arbete som möjligt. Arbetsuppgifterna försöker vi anpassa till dina intressen och behov.

Hos oss arbetar du utifrån tre olika inriktningar:

  • Företagslinjen

Erbjuder en meningsfull sysselsättning/arbete inom både den offentliga och privata arbetsmarknaden.

  • Arbetslinjen

Erbjuder arbetsliknande sysselsättning med eller utan krav på produktion.

  • Sinnesträning

Grupp- och individuell verksamhet som är inriktad på stimulering via hörsel, känsel och syn. Vi skapar trygghet för dig genom tydliga individuella scheman under arbetsdagen och ett konsekvent arbetssätt.

Våra verksamheter

Om du har beviljats daglig verksamhet så finns det flera olika verksamheter att välja på, både hos privata företag och kommunal verksamhet.

Hitta rätt verksamhet för dig:

En extern placering inom daglig verksamhet betyder att du jobbar på ett företag men tillhör daglig verksamhet och har kontakt med oss ofta. Du har samtal med oss när du väljer jobb efter dina egna intressen och erfarenheter.

Här jobbar du med att baka bullar, frallor, kakor och annat smått och gott. Du är med i köket och gör allt från göra degen till att packa ner i påsar till kunder. Andra arbetsuppgifter som finns är handarbeten där du får sy, sticka eller virka.

Här jobbar du ute med gruppen på olika företag och hjälper till med olika arbetsuppgifter. Är det fint väder jobbar gruppen ute och är det dåligt väder jobbar vi inomhus. Du jobbar hela dagen på företaget och blir en i gänget.

Här skapar vi artiklar och ger varje månad ut vår egen tidning Lilla Bladet. Vi uppdaterar också Instagramsidan

dagligverksamhetlaholm Länk till annan webbplats.

Här jobbar du med att tillverka egna ljus, sy katt- och hundbäddar och tygväskor av återvunna kläder och tyger.

Här arbetar du mycket med händerna och klipper, sorterar och paketerar skruv, mutter och gummilister till olika företag.

Tornet är för dig som behöver en lugn miljö och som är i behov av ett större stöd från personalen. På Tornet arbetar alla utifrån enskilda scheman anpassade efter förmåga och intresse, både inom- och utomhus.

Här är du ute mycket med bil och hämtar upp beställningar och både lastar och levererar till andra verksamheter inom kommunen. Vi åker också runt och hjälper till att hålla ordning, fyller på ved och plockar skräp på vandringsleder och håller ordning på badplatser i kommunen.

Björken

Här säljer vi kläder för Björkå Frihet i Göteborg som skänkts till oss och du hjälper till med att sortera, prismärka och hänga upp kläder och stå i kassan i butiken.

0430- 267 75

Bokbindaregatan 4

Du hittar mer information om oss på vår sociala medier eller på Visit Laholms sida.

Björkens Instagramsida Länk till annan webbplats.

Björken Second Hand Länk till annan webbplats.

Loppisen

Här jobbar du med att samla in loppissaker som skänkts från Återvinningscentralen som vi sedan säljer i vår butik. Du jobbar med att värdera, göra rent och plocka upp sakerna i butiken och står i kassan.

0430- 267 73

Bokbindaregatan 4

 

Mer information om vår verksamhet och öppettider hittar du på vår Instagramsida

dagligverksamhetlaholm Länk till annan webbplats.

 

Vi finns också på Visit Laholm hemsida

Loppis Antikt och kuriosa Länk till annan webbplats.

Byggåtervinningen Laholm

Vi finns jämte Återvinningscentralen i Ahla och jobbar med sortering och försäljning av återvunnet blandat byggmaterial. Här kan du alltså lämna in bygg- och rivningsmaterial som sedan kan användas av någon annan.

0430- 267 55

Ahla 204

Du hittar mer om vad Byggåtervinningen säljer och öppettiderna på Instagramsidan

dagligverksamhetlaholm Länk till annan webbplats.

Byggåtervinningens verksamhet tillhör inte Ahla återvinningscentral. Har vi stängt och du vill lämna material, så är det ändå okej att lämna materialet på Återvinningscentralen. Kontakta personalen när du kommer in på anläggningen så visar de dig vart du kan ställa av materialet.

Läs mer om Ahla återvinningscentral här

Avfall och återvinning

Kulturfunkis i Laholm

Vi finns för dig som är intresserad av ljud och bild och detta kan du både läsa och se mer om på deras hemsida Kulturfunkis Länk till annan webbplats.. Du behöver använda Google Chrome för att öppna sidan och om du tittar i läsplatta eller mobiltelefon blir detta bäst i liggande läsläge.

 

 

Synpunkter, klagomål och förbättringsförslag

Har du synpunkter på eller är missnöjd med verksamheten inom socialnämndens områden?
Berätta det för oss! Att ta tillvara dina synpunkter är ett viktigt led i vårt kvalitetsarbete.

Blankett för synpunkt, klagomål och förbättringsförslag Länk till annan webbplats.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan