JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Politik och påverkan / Så kan du påverka / Ungdomsforum och ungdomsinflytande / 200 000 krs-processen

200 000 krs-processen

Glänningeskolan på väg på utflykt - som de kan genomföra tack vare bidrag i 200 000 krs-processen

Kommunstyrelsen har valt att dela ut 200 000 kr om året i en demokratiprocess för barn och unga. Det betyder att ni och ert elevråd, skola, fritids, fritidsgård och Aktivitetshus kan vara med och söka pengar från de 200 000 kronor som finns.

Pengarna ska gå till att öka trivseln och göra det roligare för barn och ungdomar på era ställen.Elever från förskoleklass till årskurs 9 kan ansöka om pengarna. 

Vad kan ni söka pengar till?

Ni kan söka pengar till saker ni köper in och/eller till aktiviteter. Det kan till exempel vara:

  • Föreläsningar
  • Nya bollar och mål
  • Besök för en skola till simhallen inklusive buss
  • Aktivitetsdag utomhus
  • Nya hopprep
  • Dansuppvisning

Ni kan INTE kan söka pengar till  så kallade fasta inventarier, till exempel lekstugor, klätterställningar och fasta byggnader.

Hur söker ni?

Det viktigaste är att ni UNGA tillsammans kommer fram till vad ni vill göra för få det trevligare. Ett sätt att arbeta kan vara att i varje klass/grupp får komma med förslag till elevrådet/fritidsrådet som sedan röstar fram de förslag som ni vill skicka in. Vuxna får gärna var med i arbetet men de får inte komma med egna förslag eller påverka era val. De förslag som kommer in ska följa barnkonventionen och utgå  från alla barn och ungdomar hos er.

Varje grupp får skicka in max två förslag. Det kanske betyder att ni får ta bort några förslag. Ni kan börja med att ta bort de förslag som kostar mer än 200 000 kronor och de som ni inte tror är möjliga att göra. Tänk på att även eventuella arbetskostnader ska vara med  och att det är ni själva som ska planera och se till att er aktivitet blir verklighet.

Fyll i er ansökan via länken:

https://a.entergate.se/laholm/200000kr

Senast den 10:e februari 2023.

Vad händer sen? 

De 200 000 kronorna delas ut mellan alla som söker. Det sker på ett demokratimöte under vårterminen, den 10 mars på Laholms teater. Ni som har sökt pengar är med och beslutar tillsammans med ungdomar från Ungdomsforum.

En inbjudan till mötet skickas ut och 2 barn/ungdomar från varje råd bjuds in att delta tillsammans med en vuxen. 

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Sofia Larsson
Sidan uppdaterad den 20 december 2022