JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Politik och påverkan / Så styrs Laholm / Kvalitet och jämförelser / Kvalitetsdeklarationer / Kultur

Kultur

Det här är vi...

Laholm kallas ibland "den lilla staden med de stora konstverken" och det inte utan anledning. I stadskärnan finns drygt trettio offentliga konstverk av diverse framstående konstnärer. Men kulturlivet i Laholms kommun innehåller mycket mer än så.

Vid Hästtorget i centrala Laholm ligger Teckningsmuseet, Nordens enda museum för teckningskonst. Här visas tillfälliga utställningar med nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur museets omfattande samling. Den publika verksamheten bjuder även på workshopar, föredrag, konserter och pedagogisk verksamhet för skolan (se separat kvalitetsdeklaration).

Stadshusgalleriet är ett forum för yrkesverksamma konstnärer, med målsättning att spegla sydsvenskt konstliv av i dag med inriktning på olika genrer, tekniker och uttrycksformer, traditionella så väl som nyskapande.

Vid ny- och ombyggnad av kommunala lokaler avsätts medel av byggkostnaden till konstnärlig gestaltning av miljön.

Laholms teater, byggd 1913, kan stoltsera med en av kommunens vackraste interiörer. Genom åren har scenen gästats av ett flertal nationellt och internationellt framstående skådespelare, artister och föreläsare. Teatern ägs av kommunen och hyrs ut av Kulturenheten. Teatern har stor potential som kulturell mötesplats med sina 230 sittplatser och professionella ljud- och ljusanläggning.

Därtill kommer många kulturföreningar, museer och enskilda kulturentreprenörer. Förutom det vi i dagligt tal förknippar med kultur såsom konst, musik, dans, teater, film och litteratur, arbetar vi även med kulturarvs- och kulturmiljöfrågor m.m.

Vårt ansvar

I Laholms kommun kan du ta del av ett kvalitativt och varierande kulturutbud. Här kan du bland annat beskåda väl omhändertagen platsspecifik konst, delta i konstnärliga workshopar, gå på konserter, föreläsningar och olika utställningar med professionella konstnärer.

Fyra gånger om året ger Kulturenheten ut gratispublikationen Kultur & Nöje i Laholm, där du som invånare och besökare kan läsa om alla kulturhändelser som arrangeras/samarrangeras av Laholms kommun.

Synpunkter, klagomål och beröm

Synpunkter, klagomål och beröm ger oss värdefull information för att bli bättre. Därför vill vi gärna att du berättar vad du tycker om det vi gör och det bemötande vi ger. Lämna dina synpunkter via www.laholm.se eller Medborgarservice på telefon 0430-150 00.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jonas Påhlsson
Sidan uppdaterad den 29 juni 2021