Du är här: Start / Politik och påverkan / Så styrs Laholm / Kvalitet och jämförelser / Kvalitetsdeklarationer / Mottagning nyanlända

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI har utfärdat klass 3-varning för Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

 

Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Mottagning nyanlända

Det här är vi...

Vi ansvarar för bosättning och mottagandet av nyanlända* med flyktingbakgrund som har uppehållstillstånd samt information om det kommunala stödet för asylsökande.

Varje år anvisar Migrationsverket nyanlända med flyktingbakgrund till Laholms kommun enligt bosättningslagen och ett fastställt kommuntal. Andra nyanlända bosätter sig i kommunen på egen hand. Vi informerar er om kommunen och det svenska samhället och hjälper er med att etablera myndighetskontakter.

Vi genomför andra insatser såsom språkvän för att främja integrationen.

Du kan träffa oss på Lantmannagatan 3 i Laholm.

Varmt välkommen!

*Termen nyanlända används för att beskriva de som erhållit uppehållstillstånd av flyktingskäl, andra skyddsbehov eller av humanitära skäl, samt vissa av deras anhöriga. Asylsökande åsyftar den grupp som inte har erhållit uppehållstillstånd och befinner sig i kommunen.

Vårt ansvar

  • Som nyanländ eller asylsökande och bosatt i kommunen erbjuder vi dig:
  • Information om Laholm och Sverige.
  • Samtal kring rättigheter och skyldigheter.
  • Hjälp att etablera en första kontakt med myndigheter.
  • Information om ekonomi och sysselsättning, hälsa, barn, skola och föreningsliv.
  • Samtal med hjälp av tolk eller språkstöd.
  • För dig som är nyanländ och kommit till kommunen via avtal ansvarar vi även för att erbjuda boende samt basala möbler.
  • Du erbjuds ett samtal inom 15 arbetsdagar från det datum vi mottagit hänvisning/bosättningsinformation eller din intresseanmälan.
  • Vi erbjuder en språkvän för dig som är nyanländ och vill träna på det svenska språket. Du som är född i Sverige eller har bott här länge har möjlighet att bli språkvän. Vi tar med glädje emot din intresseanmälan.

Synpunkter, klagomål och beröm

Synpunkter, klagomål och beröm ger oss värdefull information för att bli bättre. Därför vill vi gärna att du berättar vad du tycker om det vi gör och det bemötande vi ger. Lämna dina synpunkter via www.laholm.se eller Medborgarservice på telefon 0430-150 00.

 

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Kristina Rosendahl
Sidan granskad den 16 augusti 2019