Du är här: Start / Politik & påverkan / Val / Arbeta med valet

Arbeta med valet

Vill du arbeta med valet i höst? Anmäl då ditt intresse via formuläret på denna sida. Valnämnden behöver nämligen hjälp av cirka 150 personer.

Det handlar såväl om insatser under valdagen den 9 september som förtidsröstningen i Stadshuset, på kommunens bibliotek i Knäred, Veinge och Våxtorp samt på Mellby center.

I varje vallokal arbetar mellan sex och åtta personer som röstmottagare. I de större valdistrikten behövs även två rösträknare efter klockan 20 på valdagen.

För att få arbeta som röstmottagare i Laholms kommun har valnämnden beslutat att man ska uppfylla kraven för rösträtt i något av de tre valen och i övrigt vara lämplig för uppgiften, det vill säga vara minst 18 år och ha goda kunskaper i svenska, kunna läsa, skriva och räkna samt ge väljarna ett gott bemötande.

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning om arbetet i vallokal eller röstningslokal.

Kvällsarbete

Vill du arbeta i vallokal den 9 september måste du kunna arbeta hela kvällen tills alla röster är räknade. Under dagen schemaläggs du av ordföranden i valdistriktet.

För arbete som röstmottagare eller rösträknare utgår ersättning enligt bilagan, vilken du hittar på denna sida. Ersättningen är skattepliktig.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jonas Påhlsson
Sidan uppdaterad den 9 april 2018

Kontakt

Kommunsekreterare

Jonas Påhlsson
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-153 49
Fax: 0430-163 06
Humlegången 6
312 80 Laholm

Dokument

Anmälan