JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Politik och påverkan / Val / Arbeta med valet

Arbeta med valet

Vill du arbeta med valet 2022? Anmäl då ditt intresse via formuläret på denna sida. Valnämnden behöver nämligen hjälp av cirka 150 personer.

Det handlar såväl om insatser under valdagen den 11 september som förtidsröstningen i Stadshuset och på kommunens bibliotek. Förtidsröstningen startar den 24 augusti och pågår till och med valdagen den 11 september.

I varje vallokal arbetar åtta personer som röstmottagare. I de större valdistrikten behövs även två rösträknare efter klockan 20:00 på valdagen.

För att få arbeta som röstmottagare i Laholms kommun har valnämnden beslutat att man ska uppfylla kraven för rösträtt och i övrigt vara lämplig för uppgiften, det vill säga vara minst 18 år, ha goda kunskaper i svenska, kunna läsa, skriva och räkna samt ge väljarna ett gott bemötande. Den som kandiderar på en lista till ett val bör inte vara röstmottagare.

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning om arbetet i vallokal eller röstningslokal.

Kvällsarbete

Vill du arbeta i vallokal den 11 september måste du kunna arbeta hela kvällen tills alla röster är räknade. Under dagen schemaläggs du av ordföranden i valdistriktet.

För arbete som röstmottagare eller rösträknare utgår ersättning enligt bilagan, vilken du hittar på denna sida. Ersättningen är skattepliktig. 

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 66B
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Martina Gustavsson
Sidan uppdaterad den 14 april 2022