Du är här: Start / Politik & påverkan / Val / Arbeta med valet

Arbeta med valet

Vill du arbeta med EU-valet i maj? Anmäl då ditt intresse via formuläret på denna sida. Valnämnden behöver nämligen hjälp av cirka 150 personer.

Det handlar såväl om insatser under valdagen den 26 maj som förtidsröstningen i Stadshuset, på kommunens bibliotek i Knäred, Veinge och Våxtorp samt på Mellby center.

I varje vallokal arbetar mellan sex och åtta personer som röstmottagare. I de större valdistrikten behövs även två rösträknare efter klockan 21 på valdagen.

För att få arbeta som röstmottagare i Laholms kommun har valnämnden beslutat att man ska uppfylla kraven för rösträtt och i övrigt vara lämplig för uppgiften, det vill säga vara minst 18 år och medborgare i Sverige eller ett annat EU-land och ha goda kunskaper i svenska, kunna läsa, skriva och räkna samt ge väljarna ett gott bemötande.

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning om arbetet i vallokal eller röstningslokal.

Kvällsarbete

Vill du arbeta i vallokal den 26 maj måste du kunna arbeta hela kvällen tills alla röster är räknade. Under dagen schemaläggs du av ordföranden i valdistriktet.

För arbete som röstmottagare eller rösträknare utgår ersättning enligt bilagan, vilken du hittar på denna sida. Ersättningen är skattepliktig. Ersättningen kommer eventuellt att räknas upp efter beslut av valnämnden den 28 mars 2019.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jonas Påhlsson
Sidan uppdaterad den 28 februari 2019

Kontakt

Kommunsekreterare

Jonas Påhlsson
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-153 49
Fax: 0430-163 06
Humlegången 6
312 80 Laholm

Dokument

Anmälan