JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Politik och påverkan / Val / Val till riksdag, kommun och region 2022

Val till riksdag, kommun och region 2022

Val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige infaller den andra söndagen i september vart fjärde år. Nästkommande val är den 11 september 2022.

Vallokaler

På valdagen, söndagen den 11 september, är vallokalerna öppna för röstning klockan 08.00-20.00.

Röstningslokaler för förtidsröstning är Knäreds, Laholms och Våxtorps bibliotek samt skolbiblioteket i Veinge och Mellby Center i Mellbystrand. 

På valdagen kan du rösta i din vallokal. Det framgår av ditt röstkort vilken din vallokal är.

Ambulerande röstmottagning
För de som på grund av sjukdom, funktionshinder eller ålder inte själv kan ta sig till vallokal och som inte har någon nära anhörig som kan hjälpa till med röstningen har valnämnden förordnat ambulerande röstmottagare. Den som har behov av att rösta i hemmet kan höra av sig till valnämndens kansli tfn 0430-15 500.

Röstkort
Du kan förtidsrösta i en lokal för förtidsröstning var som helst i landet. Förtidsröstningen startar den 24 augusti. När du förtidsröstar behöver du ha med dig ditt röstkort och kunna legitimera dig, till exempel med ett id-kort, körkort eller pass. 

Senast den 24 augusti ska de röstberättigade i Sverige ha fått sina röstkort på posten.

Valnämndens kansli är även bemannat, förutom på ordinarie kontorstid, valdagen från klockan 08.00 och kan nås på 0430-15 500.

Valnämndens preliminära rösträkning
Valnämndens preliminära rösträkning sker onsdagen den 14 september 10.00 i sammanträdesrum Svanen, Stadshuset i Laholm. Rösträkningen är offentlig. Vid valnämndens preliminära rösträkning behandlar valnämnden underkända förtidsröster och förtidsröster som inte granskats i vallokal

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: NPK
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Matilda Lundh
Sidan uppdaterad den 18 juli 2022