JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Stöd och omsorg

De flesta av oss behöver stöd eller omsorg någon gång i livet. Oftast hittar man själv lösningarna och ibland räcker det med hjälp av släkt och vänner. Men ibland räcker det inte till, då behövs stöd och omsorg från andra.

Stöd och omsorg

Här finns information för dig som behöver stöd eller råd av kommunen i din vardag. Det kan till exempel vara på grund av ålder, funktionsnedsättning, sociala eller ekonomiska problem eller att du behöver rådgivning inom en särskild fråga. Våra verksamheter är till för dig, din familj och dina närstående i livets alla skeden oavsett om du är barn, ungdom, mitt i livet eller äldre.

Kommunens socialtjänst ansvarar för att alla kommuninvånare vid behov erbjuds stöd i olika livssituationer. I kommunen finns ett brett utbud av omsorg och service. En stor del av verksamheten handlar om att hjälpa äldre, personer med funktionsnedsättning och andra som är i särskilt stort behov av samhällets insatser.

Information om svensk socialtjänst på flera språk

Socialtjänsten har satt ihop en sida med information på flera olika språk.
Klicka här för att komma till sidan.

Samordnad individuell plan - SIP

Alla som behöver insatser både från hälso- och sjukvården och socialtjänsten har rätt att få en samordnad individuell plan, SIP. Syftet med denna är att förbättra samordningen mellan olika aktörer så att en person får rätt stöd och vård. Rätten till en SIP regleras såväl i hälso- och sjukvårdslagen som i socialtjänstlagen.

Egen regi och företag

Socialtjänstens verksamheter drivs både i egen regi och av företag som socialnämnden har avtal med. All verksamhet ligger under kommunens ansvar och kontroll.

Vi vill gärna ha din uppfattning om vår verksamhet. Gå in på länken som leder till vår e-tjänst ”Synpunkter, klagomål och förbättringsförslag" och lämna dina synpunkter. 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 februari 2022