JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Funktionsnedsättning / Frivilligverksamhet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Frivilligverksamhet

Att satsa på sig själv kan vara att satsa på andra. När du gör något trevligt för en medmänniska skänker det glädje tillbaka till dig själv. Det behöver inte alls vara något stort.

Vill du göra något meningsfullt för andra människor och känna gemenskap? Möjlighet att göra frivilliga insatser finns både i föreningslivet och i kommunens frivilligverksamhet. Vill du skapa nya kontakter? Vi hjälper dig att hitta en uppgift eller ett uppdrag som passar just dig. Uppdraget är oavlönat och bygger på ömsesidig frivillighet.

Välkommen att kontakta våra aktivitetssamordnare om du vill veta mer.

Frivilligverksamhet i Laholms kommun

I Laholms kommun engagerar sig ett stort antal volontärer/frivilliga. De erbjuder medmänskligt stöd som komplement till kommunens stödinsatser. De tillhör en frivilliggrupp som är knuten till någon av våra träffpunkter i kommunen.

Verksamheten innebär till största delen stöd till äldre. En majoritet av aktiviteterna utförs som olika gruppaktiviteter i träffpunktslokaler.

Några volontärer gör även individuella uppdrag, vilket innebär besök i hemmet, samtal över en kopp kaffe, följer med på promenader eller aktiviteter. Volontärer inom väntjänst har tysthetslöfte och insatserna är oavlönade. Det är frivilligt att både ge och ta emot insatserna. Frivilliggrupperna  får stöd av aktivitetssamordnare som är anställda i kommunen.

Du som känner att du har tid och vill göra en insats är varmt välkommen att höra av dig till oss.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Peter Simerholt
Sidan granskad den 3 mars 2021