Du är här: Start / Stöd & omsorg / Funktionsnedsättning / Fritids- och kulturaktiviteter

Fritids- och kulturaktiviteter

Personer med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att ta del av fritids- och kulturutbud på samma villkor som alla andra. Vi arbetar för att det allmänna fritids- och kulturutbudet ska bli tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Som ett komplement till det allmänna utbudet finns även socialtjänstens egna fritids- och kulturaktiviteter. Dessa aktiviteter vänder sig till alla med funktionsnedsättning.

Fritidsrådet på Alfa ansvarar för att utforma fritidsutbudet som presenteras i ett fritidsprogram varje vår och höst.

Hör gärna av dig till Alfa med önskemål. Det går bra att ringa men du är också välkommen in att prata, då bjuder de på fika.

Alfa samarbetar med olika föreningar bl.a. Friluftsfrämjandet, Föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna - FUB i Laholm samt Höks handikappidrott.

Kontakta Alfa om du har frågor eller vill anmäla dig till en aktivitet. 

Som stöd och hjälp vid fritidsaktiviteter

  • Ledsagare innebär att du som har en funktionsnedsättning kan få med dig en person på fritidsaktiviteter utanför hemmet som kan stödja och hjälpa till med praktiska saker. Till exempel att följa med på promenad, biobesök, gå på stan och liknande.
  • En kontaktperson är någon som umgås och hittar på aktiviteter tillsammans med dig som har en funktionsnedsättning. På så sätt får du ett större socialt nätverk och större möjlighet att komma ut på aktiviteter. När ni träffas och vad ni hittar på gör ni upp tillsammans.
  • Du som är över 12 år kan få korttidstillsyn som ges före och efter skoldagen samt under studiedagar och lov. Korttidstillsyn är till för dig som har svårt att klara dig själv när dina vårdnadshavare arbetar eller studerar.
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Camilla Lovén
Sidan uppdaterad den 18 mars 2019

Kontakt

Alfa

Alfa
Direkt: 0430-265 31
Lantmannagatan 3
312 32 Laholm